A világbajnok spanyol csatár tagadja a szexuális zaklatás vádját

Horizontal
(FILES) In this file photo taken on September 2, 2017 Spain's forward David Villa runs during the World Cup 2018 qualifier football match Spain vs Italy at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid. - New York City FC said July 22, the team will investigate claims of sexual harassment made against former striker David Villa, the Spanish World Cup-winner and ex-Barcelona star. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
David Villa világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó tagadja, hogy szexuálisan zaklatta volna korábbi klubjának, a New York City FC-nek az egyik női alkalmazottját.

A 38 éves egykori csatár hangsúlyozta, reményei szerint hamarosan tisztázzák őt a vád alól és kiderül az igazság.

"Teljesen hamisak az állítások. Nem fér a fejembe, hogy gondolhat valaki ilyet rólam.

– mondta Villa, aki kiemelte, éppen Asztúriában tartózkodott a családjával, amikor értesült a történtekről, amelyet megdöbbenéssel fogadott és valósággal sokkolta őt.

Villa hozzátette, két éve köszönt el a New York-i klubtól, és azóta senkivel nem beszélt az egyesületből, egészen vasárnapig.

David Villa nem érti, hogy vádolhatták meg szexuális zaklatással Forrás: AFP/Gabriel Bouys

"Kicsit tehetetlennek érzem magam ebben a helyzetben. Másrészt viszont nyugodt vagyok, mert nem tettem semmit és tiszta a lelkiismeretem" – nyilatkozta.

Az MLS-ben szereplő klub annyit közölt, hogy rendkívül komolyan veszik a dolgot, amelyet azonnal és alaposan kivizsgálnak, mivel semmilyen szinten nem tolerál hasonlót. Az egyesület közölte, a megkeresésre

Villa segítőkésznek mutatkozott, és abszolút együttműködik a klubbal,

amelyet a női alkalmazott szerint szintén felelősség terhel a történtekkel kapcsolatban.

Egy fiatal nő, aki annak idején gyakornok volt a csapatnál, amelyet aztán 2019-ben hagyott el, közösségi oldalán David Villára célozva azt írta, hogy ritkán telt el nap, amikor a labdarúgó ne érintette volna meg, vagy szexuálisan ne zaklatta volna. Hozzátette, bár akkor mindezt jelezte főnökeinek, ők az egészet inkább komikusnak találták.

A 38 éves David Villa a Sporting Gijón és a Real Zaragoza játékosa is volt, majd Valenciába igazolt, ahol nemzetközi karrierje megkezdődött. Később megfordult a Barcelonánál és az Atlético Madridnál, a NYFC-ben 2014 és 2018 között szerepelt. Az újonnan alakult amerikai klubnak ő volt az első igazolása, azelőtt érkezett meg, hogy a csapat szerepelhetett volna az MLS-ben, így rövid időre kölcsönadták őt a Melbourne Citynek. Utolsó klubja a Vissel Kobe volt, ahová 2019-ben igazolt, és január elsején a Japán Kupa döntőjében lépett utoljára pályára. A spanyol válogatottal 2010-ben világbajnokságot, 2008-ban Európa-bajnokságot nyert, a nemzeti együttesben 98 találkozón 59-szer volt eredményes, utóbbi mutatóban spanyol rekorder.