Barcelona-Bayern München rangadó is lehet a BL negyeddöntőjében

Horizontal
The UEFA Champions League football trophy is pictured prior to the cup's round of 16 draw ceremony on December 16, 2019 in Nyon. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Pénteken délben sorsolták ki az UEFA illetékesei a svájci Nyonban a Bajnokok Ligája (BL) negyed- és elődöntőinek a párosításait. Az idei lebonyolítási tervet a koronavírus teljesen felülírta, így egy nyolccsapatos torna után augusztusban avathat a BL bajnokot.

Az már csütörtökön kiderült, hogy a BL-nyolcaddöntőben hátralévő négy visszavágót, a Manchester City-Real Madrid (az első meccsen 2-1), a Bayern München-Chelsea (3-0), a Juventus-Lyon (0-1) és a Barcelona-Napoli (1-1) találkozókat az eredetileg is pályaválasztó együttesek otthonában játsszák le, augusztus 7-én vagy 8-án.

A BL-ben négy együttes -

az Atalanta, az Atlético Madrid, a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig, valamint a Paris Saint-Germain - már az előtt biztosította helyét a legjobb nyolc között, hogy a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették volna a küzdelmet.

Az már június közepén eldőlt, hogy a BL-ben nyolccsapatos tornával fejezik be a sorozatot, Portugáliában.

A sorsolást a csapatok ezúttal nem a helyszínen nézhették, hanem egy videokonferencián keresztül. A ceremónia után a MOL Fehérvár korábbi vezetőedzőjének, Paulo Sousának a segítségével az alábbi párosítások alakultak ki a negyeddöntőkben (itt már az ugyanabból az országból érkező együttesek is összekerülhettek egymással):

Real Madrid/Manchester City - Olympique Lyon/Juventus párharcok győztesei vívják majd
RB Leipzig - Atlético Madrid
SSC Napoli/FC Barcelona - Chelsea FC/FC Bayern München párharcok győztesei vívják majd
Atalanta - PSG

Az elődöntők ágai pedig így néznek ki:

A Real Madrid/Manchester City - Olympique Lyon/Juventus párharcok végső győztese játszik majd az SSC Napoli/FC Barcelona - Chelsea FC/FC Bayern München párharcok végső győztesével

A másik ágon pedig az RB Leipzig - Atlético Madrid párharc nyertese játszik majd az Atalanta - PSG győztesével.

A negyeddöntőket augusztus 12. és 15. között, az elődöntőket augusztus 18-án és 19-én, míg a finálét augusztus 23-án rendezik meg Lisszabonban.