Saját stadionjában fogadhatja a Manchester City a Real Madridot a BL-ben

fbl Horizontal
A general view of play and the empty stands during the English Premier League football match between Manchester City and Arsenal at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on June 17, 2020. - The Premier League makes its eagerly anticipated return today after 100 days in lockdown but behind closed doors due to coronavirus restrictions. (Photo by Dave Thompson / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Két kivételtől eltekintve a normál módon rendezik a két európai labdarúgó kupasorozat, a Bajnokok Ligája és az Európa-liga nyolcaddöntőinek március közepéről augusztus elejére halasztott visszavágóit.

Az európai szövetség (UEFA) csütörtökön közölte, hogy a BL-nyolcaddöntőben hátralévő négy visszavágót, a Manchester City-Real Madrid (az első meccsen 2-1), a Bayern München-Chelsea (3-0), a Juventus-Lyon (0-1) és a Barcelona-Napoli (1-1) találkozókat az eredetileg is pályaválasztó együttesek otthonában játsszák le, augusztus 7-én vagy 8-án.

A BL-ben négy együttes - az Atalanta, az Atlético Madrid, a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig, valamint a Paris Saint-Germain - már az előtt biztosította helyét a legjobb nyolc között, hogy a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették volna a küzdelmet.

Az El-ben annyi a különbség, hogy ott két olasz-spanyol párosításnál már a nyolcaddöntők első találkozóit sem tudták megrendezni.

Az Internazionale-Getafe és a Sevilla-AS Roma párharc így most a többitől eltérően egyetlen találkozón, semleges helyszínen dől el.

Ennek a két összecsapásnak Németország Észak-Rajna-Vesztfália tartománya ad otthont. A nyolc El-mérkőzést augusztus 5-én vagy 6-án rendezik.

Mindkét kupasorozat találkozóit zárt kapuk mögött játsszák.

Az már június közepén eldőlt, hogy a BL-ben és az El-ben is nyolccsapatos tornával fejezik be a sorozatot, előbbit Portugáliában, utóbbit Németországban. A negyed- és elődöntők mindkét sorozatban a szokásoktól eltérően egy mérkőzésen dőlnek el. A BL-tornára Lisszabonban kerül sor augusztus 12. és 23. között, míg az El-tornát Gelsenkirchen, Düsseldorf, Duisburg és a döntő helyszínéül is szolgáló Köln rendezi augusztus 10. és 21. között.

A sorsolást pénteken tartják Nyonban.