Az M4 Sport+ elindulásával a legjobb meccsek jutnak el a tévénézőkhöz

Szeptember 12-én indul az M4Sport új sportcsatornája
Vágólapra másolva!
Szombaton lesz öt éve, hogy elindult a közszolgálati sportcsatorna, az M4 Sport, amely szeptember 12-től új csatornával jelentkezik. Minden szombaton és vasárnap 14 és 22 óra között a közmédia nemzetközi csatornáján, a Duna Worldön jelentkezik az M4 Sport+, ezzel még jobban kiszolgálva a szurkolókat és a sport iránt érdeklődőket határon innen és túl. A születésnapról, az új csatornáról és a jövőbeli tervekről Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója beszélt a hirado.hu-nak.

Mikor fogalmazódott meg először az igény az új sportcsatornára?
Célunk a kezdetektől, hogy minél szélesebb körben kiszolgáljuk a sport iránt érdeklődőket, ennek érdekében minél több felületet adjunk a sportközvetítéseknek. Az elmúlt időszakban sokat dolgoztunk azért, hogy sikerrel záruljanak a tárgyalások a közvetítési jogokról. Büszkén jelenthetem, hogy az M4 Sport elmúlt öt évéhez hasonlóan a következő években is nívós eseményeket hozunk el a nézőknek. Elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szeptember 12-től hétvégenként 14-22 óra között az M4 Sport+ néven új csatornával jelentkezzünk a Duna Worldön.

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója Fotó: Hirling Bálint - Origo

Korábban is volt rá példa, hogy egy-egy mérkőzést a Duna Worldön láthattak a nézők.
Valóban, a párhuzamosan rendezett mérkőzéseknek esetenként eddig is a Duna World biztosított felületet. Ősztől változik az NB I felosztása, hiszen minden találkozót közvetítünk, és tervben van, hogy az NB II-ből is több meccset adunk. Mindez annyi műsoridőt ölel fel, hogy most már nem férünk el egy csatornán, így jött a gondolat a pluszra. Korábban, ha egy hétvégi napon rendeztek két NB I-es találkozót és az F1-et, akkor mellé már szűkösen fért be más sportág. Vegyük csak a kosárlabdát. Szerencsére sok olyan magyar csapat volt, és reméljük, lesz is, amelyiknek hét közben, például szerdán nemzetközi kupaszereplése van, ráadásul idegenben. Bármennyire szerettük volna, hogy a pénteki idősávban egy adott forduló legjobban hangzó párosítását közvetítsük, érthető okokból a csapatok nem tudták vállalni. Az M4 Sport+ elindulásával a többi sportági szövetséget is ki tudjuk szolgálni annak érdekében, hogy a magyar csapatok legjobb mérkőzései szurkolóbarát időben jussanak el a tévénézőkhöz hétvégén is. Ezzel valamennyi sportág nyer, hiszen így például egy röplabda Magyar Kupa négyes döntőt is élőben közvetíthetünk, meg tudjuk mutatni a férfi és a női döntőt is, nem kell azon sakkozni, hogyha háromszettes, akkor befér a műsoridőbe, ha ötszettes, akkor már előfordulhat összecsúszás.

Bőséges kínálat ígérkezik ősszel, melyik sporteseményt várja a leginkább?
Nem tudok egyet kiemelni, mert hálaistennek, rengeteg esemény várható, felsorolni is nehéz. Az egész időszakot várom, mert sok lehetőségünk lesz megmutatni, amit tudunk. Az ősz két fő eseményének egyértelműen a labdarúgó Eb pótselejtezői ígérkeznek, reméljük, mindkettőt megnyerjük. Ha a magyar válogatott novemberben - remélhetőleg szurkolók előtt - kijut az Európa-bajnokságra, legalább olyan euforikus pillanatot élhetünk át, mint amilyet öt évvel ezelőtt a norvégok ellen. Nagyon örülök, hogy ekkora mozgásterünk lesz és képernyőre kerülhet a kosárlabda alapszakasz, több vízilabda, úszás, atlétika és még hosszan lehetne folytatni.

Székely Dávid beszélt arról, hogy a koronavírus miatti tavaszi leállás hogyan érintette a sportcsatornákat. Elmondta, hogy büszke arra, hogy az M4 Sport közvetítette minden idők legizgalmasabb bajnoki döntőjét, amikor a Fehérvár és a Honvéd egymással játszott utolsó fordulós mérkőzést az NB I-ben, és végül beszélt a csatorna technikai felszereltségéről és a jövőbeli kiemelt sporteseményekről.

A teljes interjú a linkre kattintva érhető el.