Vágólapra másolva!
A Bundesligában szereplő Borussia Dortmund 23 millió euróért leigazolta az angol másodosztályban szereplő Birmingham Citytől a 17 éves Jude Bellinghamet, aki szerdán játszotta utolsó mérkőzését a Championshipben. Ezt követően a birminghami csapat bejelentette, hogy visszavonultatja Bellingham 22-es mezszámát.

A szerdai mérkőzésen a 17 éves tinisztár 75 percet játszott, a találkozó után pedig ünnepélyes keretek között elbúcsúztatták, és kiderült, hogy visszavonultatják a 22-es mezszámát, amelyben csak 44 mérkőzést játszott a Birmingham City csapatában.

– mondta a Birmingham City történetének legfiatalabb gólszerzője, aki könnyek között búcsúzott a csapattól, amelynél tíz évet töltött.

A klub indoklása szerint Bellingham 22-es mezszámát azért vonultatták vissza, hogy emlékezzenek a kiemelkedő tehetségére, és ezzel is inspirálják a feltörekvő generációt.

A 2003. június 29-én született Jude Bellingham pár napja töltötte csak be a 17. életévét. Mivel Angliában csak 17 éves kortól kaphat profi szerződést egy labdarúgó, így eddig heti 145 fontért, azaz átszámítva nagyjából 57 ezer forintért focizott.

Európai játékos-ügynökök őrülnek meg a 17 éves csoda-futballistáért

Az angol labdarúgást nem érheti az a kritika, hogy ne bukkannának fel folyamatosan újabb és újabb tehetségek. Elég csak a Borussia Dortmundban játszó 20 éves Jadon Sanchóra, vagy éppen a Liverpool 21 éves klasszisára, Trent Alexander-Arnoldra gondolni. Az említett játékosoknál is nagyobb sztár lehet hamarosan egy Jude Bellingham nevű futballista, aki még csak a napokban töltötte be a 17.