Soha nem látott párosítás is lehet az angol szuperkupa-mérkőzésen

fbl Horizontal
Manchester City players celebrate with the trophy during the presentation after winning the English FA Community Shield football match between Manchester City and Liverpool at Wembley Stadium in north London on August 4, 2019. (Photo by Ian KINGTON / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Az angol futballszövetség (FA) vészforgatókönyvvel készült arra az esetre, ha az FA-kupa győztese nem tudja vállalni a Premier League-bajnok Liverpool elleni hagyományos évadnyitó mérkőzést az angol szuperkupáért.

Az először az 1908-09-es szezon előtt megrendezett, ma Community Shield néven futó mérkőzésen hagyományosan az élvonal bajnoka és az FA-kupa győztese csap össze egy héttel az új bajnokság rajtja előtt. A koronavírus-járvány miatti leállás azonban most sok máshoz hasonlóan ennek a meccsnek a forgatókönyvét is átírhatja, írják az angol lapok.

2019-ben a bajnok és kupagyőztes Manchester City 1-1 után tizenegyesekkel 5-4-re győzte le a PL-ezüstérmes Liverpoolt Forrás: AFP/Ian Kington

Az már biztos, hogy a Premier League bajnoka a Liverpool, az FA-kupa azonban még csak az elődöntőknél tart, amelyekben Manchester United–Chelsea és Manchester City–Arsenal párosításokat sorsoltak ki. A City és a Chelsea még áll a BL-ben, előbbi 2-1-ről várja a Real Madrid elleni visszavágót, míg utóbbi a londoni 0-3 után utazik majd Münchenbe – azaz versenyben vannak a sorozatban, melynek dőntőjét augusztus 23-án rendezik Lisszabonban. A Manchester United az Európa-liga első számú favoritja, ennek a sorozatnak a döntőjét augusztus 21-én rendezik Németországban. A Community Shield kitűzött dátuma augusztus 30., és az FA-nál úgy számolnak, előfordulhat, hogy a kupagyőztes a hosszúra nyúlt európai elfoglaltság miatt nem tudja (akarja) vállalni a mérkőzést a Wembley-ben.

Ekkor léphet életbe a B terv: ebben az esetben ugyanis a Liverpool a másodosztály, azaz a Championship bajnokával mérheti össze az erejét. A 112 éves múltra visszatekintő sorozatban már többféle párosításban is rendeztek mérkőzéseket, de az élvonal és a másodosztály elsője most találkozik egymással először.