Vágólapra másolva!
A magyar másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Vasas FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy a leigazolta az NB I előző szezonjának gólkirályát, Radó Andrást.

Radó András hatalmas tehetség volt, de a Haladás után nem tudta állandósítani a helyét a Ferencvárosban, és persze sérülések is nehezítették az életét. Egy kétéves felcsúti kitérő után tavaly nyáron kötött ki Zalaegerszegen, ahol remek játékkal hálálta meg a bizalmat, és 13 találattal gólkirály lett az OTP Bank Ligában.

Radó nem hosszabbította meg lejáró szerződését, a Vasas pedig számos külföldi és hazai élvonalbeli ajánlattal szemben versenyezve szerezte meg játékjogát.

Radó András négyéves szerződést kötött a Vasassal Forrás: Vasas FC

„Nagyon örülök, hogy ekkora múltú és tradícióval bíró klubhoz csatlakozhatok. Nagy Miklós sportigazgatóval több alkalommal is tárgyaltunk a szerződtetésemről, az egyeztetések során pedig végig azt éreztem, hogy határozottan és őszintén szeretne a Vasas keretében látni engem. Boldog vagyok, hogy ez sikerült és ma aláírással is véglegesítettük a megállapodásunkat. Mindeközben természetesen figyeltem a klubot, az itt zajló munkát, és nem túlzás azt állítanom, ha nincs a koronavírus miatti kényszerszünet, akkor a Vasas most NB I-ben lenne.

Volt külföldi lehetőségem, de ez a hosszú távú gondolkodásmód és a hozzátartozó tervek, melyek a Vasasnál tetten érhetőek, egyértelművé tették a válaszomat. Rendkívül motivált vagyok és szeretnék minél hamarabb csatlakozni a csapathoz, szeretném a klubot hozzásegíteni ahhoz, hogy újra NB I-ben szerepelhessen" – nyilatkozta a szerződés aláírása után Radó András a Vasas honlapjának.

Nagy Miklós, a Vasas FC sportigazgatója elmondta, hogy Radó szerződtetését komoly fegyverténynek tartja, és azt várja tőle, hogy ne csak az NB II-ben, hanem az első osztályban is meghatározó játékosa legyen az angyalföldi csapatnak.