32 évesen visszavonul a világbajnok focista

112130714RDI_GER_ARG_HOWEDES BRASIL 2014 CLAUSURA 12/06/2014 SQUARE FORMAT
Foto de accion durante el partido Alemania vs Argentina, partido numero 64 correspondiente a la Gran Final del Mundial Brasil 2014, en la foto:(i)-(d) EZEQUIEL GARAY, BENEDIKT HOWEDES, LUCAS BIGLIA 13/07/2014/MEXSPORT/ OSVALDO AGUILAR Estadio: Maracana, Rio de Janeiro
Vágólapra másolva!
32 évesen bejelentette visszavonulását a világbajnok német hátvéd, Benedikt Höwedes.

A 44-szeres válogatott játékos családi okokra hivatkozva júniusban bontotta fel 2021-ig szóló szerződését az orosz Lokomotiv Moszkvával. A Spiegelnek adott interjúban elmondta, hogy bár úgy érzi, képes lenne még magas szinten futballozni, nem szeretne több időt külön tölteni a családjától.

Höwedes a Schalke 04 együttesében nevelkedett, profiként pedig 10 szezonon keresztül erősítette a gelsenkircheni csapatot, melynek színeiben összesen 335-ször lépett pályára. 2017-ben a Juventushoz került kölcsönbe, de nem sikerült jól a torinói kaland, ezért Moszkvába igazolt egy évvel később.

Höwedes a vb-döntőben is kulcsember volt, az első félidőben kapufát fejelt Forrás: MEXSPORT via AFP/Osvaldo Aguilar

Nem csak tagja, hanem alapembere volt a 2014-ben világbajnoki címet szerző német válogatottnak: Manuel Neuer és a csapatkapitány Philip Lahm mellett ő volt a harmadik focista, aki csapata mindegyik mérkőzését végigjátszotta.

Nem sokkal korábban a vb-győztes csapat másik tagja, André Schürrle is visszavonult.