Vágólapra másolva!
Az NB I 28. fordulójának szerda kora esti meccsén a DVTK-val versenyt futó és a dobogóért küzdő Puskás Akadémia fogadta a már az első osztályból biztosan kiesett Kaposvárt. A hazaiak 2-1-s győzelmet arattak a kaposváriak ellen, így a tabellán megelőzték a negyedik helyen álló DVTK-t, és mindössze három pont távolságra kerültek a dobogótól.

A Puskás Akadémia a mérkőzés esélyeséhez méltóan kezdte a találkozót, már az ötödik percben is veszélyeztették a vendégek kapuját. Kevesebb, mint két perccel később

egy akciót követően tizenegyeshez jutott a PAFC, Knezevic pedig magabiztosan rúgta a kapuba a labdát, ezzel 1-0-ra módosítva az állást.

Aztán

a 24. percben Szakály egy szöglet után jól érkezett a hosszú oldalon, négy méterről a kapuba lőtt és ezzel egalizálta az eredményt.

Lényegében az első komolyabb lehetőségét kihasználta a vendég együttes a mérkőzésen.

Az első félidőben még mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, de gól már nem esett a lefújásig, így 1-1-el mehettek el a felek a szünetre. A félidőben volt még egy érdekes esemény, Waltner Róbert, a kaposváriak vezetőedzője odarohant a vendég szurkolókhoz, hogy fejezzék be a klub ügyvezetőjének folyamatos szidását.

A Puskás Akadémia a folytatást követően nagy nyomást helyezett a Kaposvárra. Egyik támadást a másik után vezette a hazai együttes, de nagyon sokáig egyik rohammal sem sikerült a második találatot bevinni. Ehhez legközelebb a 67. perc végén állt a PACF, de Knezevic közeli lövését a kapus hárítani tudta.

Aztán

a 90. percben megtört a jég, Tamás lőtt kiválóan a kapura és meglőtte csapata második, győzelmet jelentő gólját.