Közel 30 millió eurót csökkent Lionel Messi értéke a koronavírus miatt

Lionel Messi
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi reacts during the UEFA Champions League semi-final first leg football match between Barcelona and Liverpool at the Camp Nou Stadium in Barcelona on May 1, 2019. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Sport Online a Transfermarkt adatbázisa alapján megnézte, melyik az a tíz labdarúgó, akinek a legtöbbet csökkent az értéke a koronavírus-járvány, és az év eleje óta.

A listán egytől-egyik világklasszis futballisták találhatóak. Az első helyen az az Eden Hazard áll, akit az egész idényben sérülések hátráltattak, így még csak esélye sem volt arra, hogy fenntartsa 100 millió eurós értékét. A belga játékos ennyiért igazolt a Chelsea-ből a Real Madridba, azonban csak 15 mérkőzésen tudott eddig pályára lépni a spanyol fővárosban.

Már nem kell sokat várni Eden Hazard visszatérésére Forrás: AFP/Baldesca Samper

Hazard jelenleg 40 millió euróval ér kevesebbet, mint az év elején. Őt követi holtversenyben Neymar és Raheem Sterling, akik egyaránt 32-32 milliót veszítettek értékükből. A PSG brazilja jelenleg közel százmillióval ér kevesebbet, mint amennyiért a franciák 2017 nyarán szerződtették a Barcelonától - a 222 millió euró a mai napig rekordnak számít.

A még mindig csak 25 éves Sterling - Sergio Agüero mögött - a Manchester City második legeredményesebb játékosává nőtte ki magát a mostani szezonban. A járvány kitörése előtt már 160 millió eurót ért a Transfermarkt szerint, de azóta ebből 32 millió elveszített. Jó alkalom lehet ez a Real Madridnak, hogy a nyáron leigazolja őt.

Arról, hogy 28 millió eurós értékvesztése után mennyit ér jelenleg Lionel Messi, illetve kik azok, akiknek az árára a legnagyobb hatással volt a járvány, ide kattintva olvashatnak.