Nem lesz létszámbővítés az egyik legrégebbi fociligában

Hearts skót foci
A general view of Tynecastle Park ahead the Scottish Premier League match between Hearts and Rangers at Tynecastle Park on 20 October, 2019 in Edinburgh, Scotland. (Photo by Ewan Bootman/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Nem növeli a 12 csapatos élvonal létszámát a skót labdarúgóliga (SPFL) vezetősége, így a Hearts a következő idényben csak a másodosztályban szerepelhet.

Az SPFL hétfői közleménye kiemeli, a 42 profi együttes közül mindössze 16 szavazott az első osztály bővítése mellett, így nem változik a bajnokság létszáma.

A skót labdarúgó-bajnokságot május 18-án nyilvánították befejezettnek a koronavírus-járvány miatt, végeredményt a március 13-i állás alapján hirdettek. Eszerint a Celtic lett a bajnok, a Hearts pedig utolsó helyezettként kiesett.

Nem jött jól a skót vezetőség döntése a Heartsnak Forrás: NurPhoto via AFP/Ewan Bootman/NurPhoto/Ewan Bootman

Az edinburgh-i klub a döntés után közleményben jelezte, jogi útra tereli az ügyet. Mint írták, rendkívül csalódottak, ugyanakkor nem meglepettek a liga döntése kapcsán.

"Most, hogy minden más út bezárult, nincs más lehetőségünk, mint a fellebbezés.

Az utóbbi hónapokban mindent megtettünk ennek elkerülése érdekében, de a szurkolóink, a játékosaink, az alkalmazottaink és a szponzoraink érdekében nem tehetünk mást" - áll a Hearts honlapján megjelentekben.