Vágólapra másolva!
Hamarosan véget érnek az európai labdarúgó topligák - már amelyik folytatódott. Az Európai aranycipő győztese ezúttal is a legjobb bajnokságok sztárjai közül fog kikerülni. Mutatjuk a jelölteket.

Robert Lewandowski, Ciro Immobile és Lionel Messi - már csak nekik hármuknak van reális esélye elhódítani a kontinens legjobb góllövőjének járó Európai aranycipőt.

Ciro Immobile, Robert Lewandowski, Lionel Messi - hárman az Európai aranycipő megnyeréséért Forrás: AFP

A versenyt jelenleg Robert Lewandowski vezeti, köszönhetően annak, hogy a német volt az egyik első a topligák közül, amelyik újraindult a koronavírus-járváyt követően. A Bayern München lengyel támadójának 33 gólja van, ami egyéni rekord.

A Bundesliga történetének legeredményesebb külföldi játékosa mégsem érezheti zsebben a díjat, ugyanis már csak egy mérkőzése van hátra, szemben a tőle alig hat találattal lemaradó Ciro Immobiléval. A Lazioval a Serie A megnyeréséért küzdő játékosa még 12 alkalommal léphet pályára, amivel Francesco Totti után ő lehet az első, aki megnyeri ezt az elismerést.

Ha a trófea korábbi hatszoros győztese, a most futó szezonban 21 góllal álló Lionel Messi nem tesz csodát a La Liga hátralévő nyolc fordulójában, akkor nagy eséllyel Immobile lesz a legjobb, aki ha csak minden második mérkőzésén lő gólt, már utoléri Lewandowskit.

Szavazzon!

Kié lesz az Európai aranycipő?