Egy évre eltiltották az európai kupasorozatoktól a török élcsapatot

BtcTurk Yeni Malatyaspor v Trabzonspor : Turkish Super Lig 2020,BtcTurk Yeni Malatyaspor,Match,Trabzonspor,Turkish Super Li
MALATYA, TURKEY - MARCH 11: Players of Trabzonspor celebrate their victory at the end of the Turkish Super Lig postponed week 19 soccer match between Yeni Malatyaspor and Trabzonspor at Malatya Stadium in Malatya, Turkey on March 11, 2020. Volkan Kasik / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A pénzügyi fair play szabályainak megsértése miatt egy idényre kitiltotta a török Trabzonspor együttesét a kontinentális sorozatokból az Európai Labdarúgó Szövetség UEFA).

A szervezet szerdai közleménye szerint a klub nem felelt meg az UEFA-val még 2016-ban, a szabályok megsértése miatt kötött egyezség követelményeinek, emiatt bűnhődik.

Amennyiben a Trabzonspor jogosult lenne az európai kupaindulásra a következő, vagy a 2021/22-es idényben, akkor azt nem teheti meg, ezt követően azonban érvényét veszti a kizárás.

A pénzügyi fair play rendszerét 2011-ben vezette be az UEFA , ennek lényege, hogy a gazdasági fenntarthatóság és az egyenlő versenyhelyzet fenntartása érdekében a klubok nem költhetnek többet, mint amennyi bevételük van.