Vágólapra másolva!
Ryan Giggs kapta 2020-ban a spanyol élvonalban szereplő Athletic Bilbao által évente kiosztott "One Man Club" névre hallgató díjat.

A baszk csapatnál nem ritka a hasonló karrier, miszerint egy játékos a teljes pályafutását egyetlen klubnál tölti el, a Manchester United legendája azonban talán mind közül kiemelkedik.

Összesen 29 évet töltött a csapatnál játékosként azok után, hogy 14 évesen a klub akadémiájára került. Első profi szerződését 1990-ben kapta, majd a következő évben egy Everton elleni mérkőzésen bemutatkozott az első csapatban. Amelyikban aztán 963 mérkőzést játszott, és összesen 13 bajnoki címet, négy-négy FA- és Ligakupát, valamint két Bajnokok Ligája-trófeát nyert a Manchester United játékosaként, amivel a valaha élt legsikeresebb brit futballistának mondhatja magát.

Visszavonulása után két évig a csapatot irányító Luis Van Gaal menedzser asszisztense volt.

"A Manchester Unitedben végigjátszott 24 fantasztikus szezonjáért jár az elismerés. Egy világklasszis focistáról beszélünk, aki rendíthetetlenül lojális maradt a klubjához" – írják Giggs méltatásában.

A Bilbao és a MU 2012 márciusi Európa-liga párharcának baszkföldi mérkőzésén az Athletic-drukkerek állva tapsolták meg a walesit, amikor lecserélték, így fejezve ki elismerésüket. Giggs a koronavírus-járvány okozta utazási korlátozások feloldása után személyesen veheti majd át a díjat a bilbaói San Mamés Stadionban.

2019-ben egy másik brit focista, a skót Celtic legendája, Billy McNeill kapta meg a baszkok elismerését.