Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Sergio Ramos 68 góljával rekordot döntött

fbl Horizontal
Real Madrid's Spanish defender Sergio Ramos (2L) looks backwards as he celebrates his goal with teammates during the Spanish League football match between Real Madrid CF and SD Eibar at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas, on the outskirts of Madrid, on June 14, 2020. (Photo by PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid csapatkapitánya, a világ- és Európa-bajnok Sergio Ramos a Real Sociedad ellen szerzett gólt vasárnap és megelőzte a Barcelona holland legendáját, Ronald Koemant. 68 góljával jelenleg a spanyol bajnokság legtöbb gólt szerzett védője.

Sergio Ramos a meccs első gólját szerezte, büntetőből talált be az 50. percben, majd sérülés miatt le kellett cserélni. A 34 éves játékos bokája sérült meg, egyelőre nem tudni, mennyire súlyos.

Győzött és pontszámban utolérte a Barcát a Real Madrid - videó

A La Liga 30. fordulójának zárómeccsén a Real Madrid 2-1-re győzött a Real Sociedad otthonában, ezzel kihasználta a Barca botlását és beérte pontszámban legnagyobb riválisát a tabella élén. A vendégek előtt már a második percben adódott lehetőség, Vinícius lövése azonban nem találta el a kaput.

Ramos a Sevilla csapatában kezdett focizni, ahol 39 meccsen két gólt szerzett a spanyol élvonalban, majd lassan 15 éve, 2005-ben lett a Real Madrid játékosa.

Sergio Ramos 68. gólját lőtte a spanyol bajnokságban Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Az összes meccset tekintve közel van a 100 gólhoz a klubcsapatában, ebben az idényben már hét gólt szerzett. Cristiano Ronaldo 2018-as távozása óta gyakran ő lövi a csapata tizenegyeseit is. Az eddigi 17 próbálkozásából mindössze egyszer hibázott.

Mindent egy helyen az Eb-ről