Vágólapra másolva!
A spanyol AS híroldal szerint a Paris St. Germain sportigazgatója, Leonardo mindent elkövet azért, hogy leigazolja a Real Madrid 19 éves japán szélsőjét, Kubo Takefuszát.

Kubót tavaly nyáron szerezte meg ingyen a Real Madrid, ezt a szezont pedig kölcsönben a Mallorcánál töltötte. Habár eleinte nehezen vette fel a ritmust, az idény második felére kirobbanthatatlan lett a kezdőből, és meggyőző teljesítményt nyújtott.

Az AS szerint nemcsak a PSG, de még legalább 25 másik klub is szeretné vinni a japán tehetséget, köztük minimum 10 spanyol együttes.

Utóbbiaknak egyébként jó esélyük van arra, hogy a 2020-21-es kiírásban náluk szerepeljen Kubo, a Real Madrid ugyanis egyelőre nem tervezi a nagycsapatnál szerepeltetni, viszont fontos lenne Zidane-ék számára, hogy szem előtt legyen és lehetőleg olyan csapathoz kerüljön kölcsönbe, amely az európai kupaporondon is képviselteti magát.

Kubo a Real ellen végigjátszotta a meccset Forrás: AFP/Javier Soriano

Sok csapat azonban nem csak kölcsönjátékosként számítana rá. A PSG már felvette a kapcsolatot a Reallal, azonban egyelőre sikertelenül. Egyrészt Kubót sem győzte meg az évi nettó négymillió eurós fizetés, másrészt a Real világosan jelezte minden kérőnek,

hogy a japán szerződésében feltüntetett kivásárlási ár (250 millió euró) alatt senkivel sem hajlandó szóba állni.

A csillagászati összegre egyelőre természetesen nem szolgált rá a fiatal szélső, azonban érdemes megjegyezni, hogy már most komoly marketingértéke van. A Mallorca korábban 400 000 eurós reklámszerződést kötött a japán Konamival, emellett Japánban a 10 legnézettebb La Liga-meccs közül nyolcnál a Mallorca volt érdekelt. A Mallorca-Villarrealt pedig többen nézték, mint az El Clásicót.

Mindeközben Barcelonában foghatják a fejüket, ahol 2015-ben ingyen lemondtak Kubóról.