Vágólapra másolva!
Aritz Aduriz, az Athletic Bilbao legendás támadója 39 évesen bejelentette visszavonulását.

Pályafutása nagy részét az Athletic Bilbao csapatánál töltötte, de korábban megfordult a Real Valladolidban, a Mallorcában és a Valenciában is. Aduríz 405 mérkőzést játszott a Bilbaóban, 172 gólt lőtt, ezzel a hatodik helyen áll a klub örökrangsorában. A spanyol válogatottban 2010. október 8-án, egy Litvánia ellen 3-1-re megnyert Eb-selejtezőn mutatkozott be. 2016-ban tagja volt az Eb-nyolcaddöntős spanyol csapatnak, de gólt nem lőtt a franciaországi tornán.

Aritz Aduriz búcsúüzenete Forrás: Aritz Aduriz/Twitter

„Eljött az idő. Többször mondtam, a foci előbb hagy el téged, mint te őt. Tegnap az orvosok azt mondták keressek fel egy sebészt, inkább előbb, mint később, hogy csípőprotézist kapjak és éljem olyan normálisan az életem, ahogy csak tudom. Sajnos a testem azt mondta elég volt. Nem tudom úgy segíteni a csapattársaimat, ahogy szeretném, vagy ahogy megérdemelnék. Ilyen az élete egy profi sportolónak. Egyszerű, nagyon egyszerű. Sajnos sokkal nehezebb és fájdalmasabb időkön megyünk keresztül; a járvány helyrehozhatatlan károkat okozott és tovább kell harcolnunk, együtt.

Ezért nem akarom, hogy aggódjatok értem, ez csak egy anekdota. Felejtsük el a döntőket, amikről álmodtunk, mert lesz időnk elbúcsúzni. És igen, eljött az idő a búcsúzásra, és így ér véget számomra az út - felejthetetlen és csodálatos, az elejétől a végéig.

A szívem mélyéről köszönöm."

Aritz Aduriz az Athletic Bilbao legendája Forrás: Athletic Club/Twitter

Az idei félbeszakadt szezonban 17 mérkőzésen lépett pályára, de csak egy gólt lőtt. Azonban az találat felejthetetlen marad. Aduríz a La Liga első fordulójában csereként lépett pályára a Barcelona elleni rangadón, alig egy perce volt a pályán, amikor a 89. percben szépségdíjas gólt ollózott.

Aduríz találata azt jelentette, hogy sorozatban a 15. szezonjában is gólt lőtt a La Ligában ezzel pedig csatlakozott az FC Barcelona ötszörös aranylabdás rekorderéhez, Lionel Messihez.