Vágólapra másolva!
A Red Bull Salzburgban futballozó Szoboszlai Dominik ügynöke, Esterházy Mátyás az olasz Tuttomercatowebnek elárulta, a magyar válogatott játékosnak komoly esélye van a Serie A-ba igazolni.

A nyolcszoros magyar válogatott középpályást az elmúlt évben már összehozták a világ legnagyobb csapataival. Hallani lehetett már a Juventus, az FC Barcelona, a Bayern München és a Liverpool érdeklődéséről is. Marco Rossi, a válogatott szövetségi kapitánya áprilisban azt mondta, hogy Szoboszlai nagy valószínűséggel Olaszországba igazol.

Esterházy Mátyás, a játékos ügynöke nem fogalmazott ennyire egyértelműen, de elárulta, hogy a Salzburg középpályásának jó esélye van Olaszországba igazolni.

– mondta Esterházy Mátyás Tuttomercatowebnek.

Szoboszlai Dominik egyre közelebb a Serie A-hoz Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Fotostand / Wassmuth

Az olasz lap megjegyzi, hogy Erling Haaland is azért igazolt Dortmundba, mert több esélye volt az állandó játéklehetőségre, ami nem lett volna garantált, ha a Real Madridba megy. Szoboszlaival kapcsolatban az AC Milant, az AS Romát, a Laziót és az Atalantát emlegetik, mint lehetséges következő állomást.

A végén a játékos hozza meg a döntést. Amennyiben úgy hozza a helyzet, úgy valóban az olaszországi folytatás a legvalószínűbb"

Végezetül a játékos lehetséges ár is szóba került, azonban a koronavírus-járvány miatt Esterházy Mátyás nem tudott konkrétumot mondani.

„Nagyon nehéz az értékéről beszélni, mert azt a piac határozza meg.

De mivel a piac a koronavírus miatt még sosem volt ennyire instabil, nehéz meghatározni az árát."

A 19 éves Szoboszlai Dominik az idei szezonban 29 meccsen lépett pályára a Salzburg csapatában, négy gólja mellett hét gólpassza van. A transfermarkt 13,5 millió euróra becsüli a piaca értékét.