Vágólapra másolva!
Szombaton zárt kapuk mögött újra indul az OTP Bank Liga. A címvédő és jelenleg az első helyen álló Ferencváros az első fordulóból elhalasztott mérkőzésen fogadja a Debrecent. Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, már hiányzott neki a futballal kapcsolatos feszültség, de nehéz időszak jön, mert a szurkolók hiányát semmivel sem lehet pótolni.

Az ukrán szakember elmondta, hogy családja mellett a labdarúgásnak él, ez a második legfontosabb dolog az életében, és már nagyon hiányzott neki a futballal kapcsolatos feszültség.

Szergej Rebrov már alig várja, hogy elkezdődjön a bajnokság, de tudja, hogy szurkolók nélkül merőben más lesz pályára lépni.

„A szurkolók nagyon hiányoznak majd a lelátókról. Biztos vagyok benne, sokan már alig várják, hogy újra elkezdődjön a bajnokság, megtelt volna a stadionunk, így azonban a televízió előtt, a távolból szorítanak nekünk.

A Ferencvárosnak van a legnagyobb szurkolótábora, sajnos most csak a távolból számíthatunk rá. Nehéz időszak elé nézünk, de igaz ez a többi klubra is" – mondta a Fradi edzője, akit meglepett, hogy Ukrajnában is közvetítik majd az NB I-es meccseket. Hozzátette: hazájában jól tudják, hogy ő irányítja a Ferencvárost és sok ukrán futballozik Magyarországon, így érthető, ha ezekben az ínséges időkben kíváncsiak a magyar focira.

Szergej Rebrov Fotó: Polyák Attila - Origo

Az ukrán szakember a felkészülési időszakban rendesen meghajtotta a futballistáit, amire véleménye szerint azért volt szükség, mert háromnaponta meccseket kell játszani, ráadásul júniusban sosem könnyű futballozni, hiszen ilyenkor nagy melegek lehetnek, ami további nehézséget okozhat a labdarúgóknak. A Fradinak akár előnyt is jelenthet az erőltetett menet, hiszen az őszi El-menetelés során a játékosok már hozzászokhattak a sorozatterheléshez.

„Majd kiderül, előnyt kovácsolhatunk-e belőle. Egy biztos, hátrányunkra nem válik.

Az őszi nemzetközi menetelés idején belerázódtunk az erőltetett menetbe, tudjuk, mit hogyan kell csinálni.

Fontos a regenerálódás, ki milyen hamar nyeri vissza az erejét. Ilyen sűrű programnál rendkívül fontos, hogy minél több harcedzett labdarúgóm legyen, mindenkire szükségem van" – folytatta Rebrov.

A bajnokság félbeszakítása előtt a Fradi egy ötöst lőtt a Kaporvárnak. Rebrov úgy véli, azt el kell felejteni, mostantól egy új bajnokság kezdődik.

A Ferencváros és a Fehérvár harcol a bajnoki címért Fotó: Koncz Márton - Origo

Szombaton a DVSC elleni első fordulóból elhalasztott meccsel kezd a Fradi, majd jön az Újpest elleni derbi, ami minden szurkolónak az év meccse lenne – ha ott lehetnének a lelátón.

„A derbi szurkolók nélkül nem derbi! Az én szememben biztosan nem. Az ilyen meccsek mindig a drukkerek miatt emlékezetesek, ők teszik felejthetetlenné a hangulatot. A lelátók most üresen maradnak, így nem ez lesz a legemlékezetesebb derbi az életünkben. Az Újpest ellen csakis a három pont lesz fontos, semmi más. De most még a Debrecen elleni nyitányra koncentrálok. Az öltözőben elmondtam a játékosoknak, az ilyen típusú első mérkőzések mindig különösen nehezek. Erre készülünk" – tette hozzá a Ferencváros edzője.

OTP Bank Liga,1. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
15.55: Ferencváros-Debreceni VSC

A teljes interjú a linkre kattintva érhető el.

Ma újraindul az NB I, jön az első tétmeccs a Puskás Arénában

A koronavírus-járvány miatt több mint két hónapon át szünetelt a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, amely szombaton zárt kapuk mögött indul újra. Az OTP Bank Ligában címvédő és jelenleg az első helyen álló Ferencváros az első fordulóból elhalasztott mérkőzésen fogadja a Debrecent.