Érdekes megoldással dobnák fel a zárt kapus meccsek hangulatát a PL-ben

Tottenham Hotspur v Crystal Palace - Premier League English Premier League Tottenham Hotspur Crystal Palace Tottenham Hotspur stadium London 03 April 2019 NurPhoto
View of New Stadium during English Premier League between Tottenham Hotspur and Crystal Palace at Tottenham Hotspur Stadium , London, UK on 03 Apr 2019 (Photo by Action Foto Sport/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Márciusban léptek utoljára pályára a csapatok a Premier League-ben (PL), aztán megállították a bajnokságot a globális koronavírus-járvány terjedése miatt. A tervek szerint júniusban folytatnák a 2019/2020-as szezont, zárt kapuk mögött, semleges stadionokban. Egy applikáció segítségével dobnák fel a hangulatot a nézők nélküli meccseken.

A bajnoki címre pályázó Liverpool, a Manchester City és az Arsenal is tárgyalt a héten azzal a német céggel, amelyik applikációja megoldás lehet az üres stadionok csendjének megtörésében.

A program segítségével a rajongók a saját otthonukból, TV nézés közben biztathatják a saját csapatukat szurkolással, tapssal és énekléssel, az ellenfelet pedig akár ki is fütyülhetik.

Ha kiválasztották, mit és melyik együttesnek szeretnének küldeni, kevesebb, mint egy másodperc alatt már a stadionban is hallható lenne a dolog. A program akár egymillió szimpatizáns által küldött „jelet" is késedelem nélkül fel tud dolgozni. Ráadásul a klubok szabályozhatják, hogy a szurkolók által küldött biztatás hangosabb legyen, mint az ellenfél által küldött fütyülés, így a semleges pályák ellenére is „hazai" hangulatot teremthetnek.

A német vállalkozás a PL illetékeseivel is tárgyal, és ha nem sikerül az egész ligára vonatkozó megállapodást kötni, amire jelenleg jó esély van, akkor külön a klubokkal egyezne meg.