Vágólapra másolva!
Ryan Giggs ma már a walesi válogatott szövetségi kapitányaként dolgozik, de Sir Alex Ferguson is hosszú évek óta nem a Manchester United menedzsere. Miután a bajnokságokban nincsenek meccsek, a múltidézés ideje jött el a legtöbb helyen, így Angliában is nosztalgiáznak. Giggs egy videointerjúban beszélt korábbi manchesteri mesteréről.

Sir Alex Ferguson 27 évig, 1986 és 2013 között volt a United menedzsere, a walesi szélső pedig a legsikeresebb időszakában volt a klub játékosa, a páros összesen 13 bajnoki címet ünnepelhetett közösen.

Giggs a beIN SPORTS-nak adott egy interjút, amiben a skót mester hajszárítós üvöltözéseiről beszélt.

A legenda szerint olyan közelről és olyan erővel üvöltözött Ferguson, hogy csak hajszárítózásnak nevezték a kezelést a játékosok.

„Volt négy játékos, aki sosem kapott a hajszárítóból.

Eric Cantona, Bryan Robson, Roy Keane és Cristiano Ronaldo.

Mind a maga módján meccseket eldöntő játékos volt. Mindig tették a dolgukat a pályán, így nem érezte, hogy szükség lenne rá. Eric kimaradása volt a legmeglepőbb, mert néha semmit nem csinált a pályán. Nem olyan volt, mint mondjuk Tevez vagy Wayne Rooney, de mindenki tudta, hogy előbb-utóbb jön majd egy klasszis megoldás. Ferguson mindig tudta, hogy kezelje a legnagyobb sztárokat, a pszichológia mestere volt, mindenkiből a legtöbbet tudta kihozni" – mondta a walesi.

Ryan Giggs és Sir Alex Ferguson legendás párosa Forrás: AFP/Andrew Yates

Giggs egyébként többször is összeveszett Fergusonnal, volt, hogy pénzbüntetést is kapott.

„Párszor vitatkoztunk. Talán hat vagy hét alkalommal pár heti fizetésemet is elvette, mert vissza mertem szólni neki. Nem a legjobb, amikor az öltözőben egy vesztes meccs vagy egy rossz teljesítmény után még az edző is üvöltözik veled, ráadásul vissza sem szólhatsz. Évekkel később elmondta, szerette, amikor visszaszóltak neki, mert tudta, hogy az illető a szívén viseli a csapatot. A büntetés persze járt, mert meg kellett mutatnia, ki a főnök, de addig jól kezelte az ilyen helyzeteket, ameddig valaki nem lépte át a határt" – mondta Giggs a legendás skót menedzserről