Fontos dolgokról döntenek hétfőn a Premier League csapatai

Sergio Agüero
Manchester City's Argentinian striker Sergio Aguero scores a goal canceled for an offside position during the English Premier League football match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford in Manchester, north west England, on March 8, 2020. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Hétfőn rendkívüli megbeszélésen döntenek a labdarúgó Premier League csapatai arról, visszatérnek-e a csoportos edzésekhez.

A bajnokságot - amely éppen most vasárnap zárult volna - márciusban függesztették fel a koronavírus-járvány miatt, ezúttal pedig

az élvonal húsz klubjából legalább 14-nek kell egyetértenie abban, hogy a meghozott biztonsági óvintézkedések elegek a közös tréningek megkezdéséhez.

A brit kormány a múlt héten megnyitotta a lehetőséget a profi sport újraindulásához, így zárt kapus mérkőzésekkel a Premier League is folytatódhat. Ehhez plusz ösztönzést ad a német Bundesliga szombati újrakezdése, ám Angliában néhány akadálynak még el kell hárulnia.

Fontos dolgokról döntenek a Premier League csapatok képviselői Forrás: AFP/Oli Scarff

A hétfői szavazáson az együttesek a járvánnyal kapcsolatos előírásokról döntenek, amelyek tartalmazzák a testhőmérséklet-mérést, a higiéniai kritériumokat, tiltják a közös étkezést és az öltözői zuhanyzók használatát. A tréningek során egyszerre maximum öt játékos tartózkodhat a pályán, és tilos lesz a becsúszó szerelés. A játékosokat az újraindulásig heti kétszer vetik alá koronavírus-tesztnek, egyben írásban kell nyilatkozniuk arról, elfogadják és betartják a járványügyi rendelkezéseket.

A Premier League a tervek szerint akár már június 12-én folytatódhatna, ám az óvatosabb becslések szerint inkább június 19-én vagy 26-án rendezhetik a következő fordulót.