2021 előtt nem rendeznének Angliában focimeccset nézők előtt

fbl Horizontal
Liverpool's Senegalese striker Sadio Mane (R) vies with Bournemouth's English striker Callum Wilson (L) during the English Premier League football match between Liverpool and Bournemouth at Anfield in Liverpool, north west England on March 7, 2020. (Photo by GEOFF CADDICK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Egy kiszivárgott telefonbeszélgetés alapján az angol labdarúgóliga (EFL) felkészült rá, ha mégsem folytatódhatnak az országban a futballbajnokságok, és más rossz hírrel szolgálnak a szurkolóknak.

Az angliai Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (PFA) üléséről szivárgott ki egy telefonbeszélgetés, melyben Alex Rodman, a Bristol Rovers küldötte beszél munkatársaival az elhangzottakról. Eszerint május 6., szerdáig nem fog megszületni a végleges döntés. Az clubok, a liga és a játékosszervezet is egyetértett abban, hogy a kormány iránymutatását kell követniük, így felkészülnek arra is, ha sem a tervezett június 8-án, sem később nem indulhatnak újra a hivatásos futballbajnokságok.

Ebben az esetben a Premier League-ben, valamint az EFL három osztályában (Championship, League One és League Two) nem lesznek kiesők, viszont minden osztályból, illetve osztályba három-három csapat jut fel, azaz ebben az esetben 23 csapattal indul a 2020-2021-es Premier League-szezon. A szezon végén viszont több lesz a kieső, így minden osztályban visszaállhat a megszokott létszám.

Rossz hír a szurkolóknak, hogy nem csak az esetlegesen újrainduló bajnokság, de még a következő idény első fele is zárt kapuk mögött fog folyni a tervek szerint. "Úgy gondolják, hogy nem fogunk ebben az évben nézők előtt játszik. Ez így marad 2021 januárjáig, hacsak addig nem lesz védőoltás" – idézi Rodmant a BBC.