Egy perui futballista miatt került veszélybe az orosz bajnokság folytatása

Jefferson Farfán
(FILES) In this file photo taken on June 15, 2019 Peru's Jefferson Farfan gestures during the Copa America football tournament group match against Venezuela at the Gremio Arena in Porto Alegre, Brazil. - Veteran Peruvian striker Jefferson Farfan has become the first player in Russia to test positive for coronavirus, his Lokomotiv Moscow club said on May 16, 2020, just five weeks before the Premier League season restarts. (Photo by Jeferson Guareze / AFP)
Vágólapra másolva!
Az orosz labdarúgó-bajnokság újraindulása érdekében az ország enyhítette a korlátozásokat, hogy a sportolók és edzők visszatérhessenek.

Március óta Oroszország a legtöbb külföldi számára elutasította az országba való belépést a koronavírus-járvány miatt, most viszont engedélyezte azoknak a sportolóknak és szakembereknek a beutazását, akik szerződésben állnak orosz klubokkal.

Az intézkedés alapján a visszatérőknek hét hetet karanténban kell tölteniük.

Az orosz élvonalbeli bajnokság a tervek szerint június 21-én indulna újra. A rajtot nehezítheti, hogy a bajnokságban szereplő játékosok közül éppen vasárnap derült ki az elsőről, hogy megfertőződött.

Jefferson Farfán miatt veszélybe került az orosz bajnokság folytatása Forrás: AFP/Jeferson Guareze

Jefferson Farfan, a Lokomotiv Moszkva 95-szörös válogatott perui csatára nem utazott haza a világjárvány idején, azaz Moszkvában lett beteg. Anatolij Mescserjakov klubigazgató beszámolója szerint a 35 éves játékos házi karanténban van, gyógyulása négy-öt héten belül várható.