Serie A: a folytatás szinte biztos, a befejezés kevésbé

Cristiano Ronaldo
(FILES) In this file photo taken on March 08, 2020 Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo runs on the pitch in an empty stadium due to the novel coronavirus outbreak during the Italian Serie A football match Juventus vs Inter Milan, at the Juventus stadium in Turin. - Portuguese football star Cristiano Ronaldo remains confined to his home in Madeira after Juventus teammate Daniele Rugani tested positive for the new coronavirus, but has no symptoms, regional authorities in Madeira said on March 22, 2020. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) elnöke, Giovanni Malago szerint szinte biztos, hogy júniusban folytatják a labdarúgó-bajnokságot, ugyanakkor a befejezéssel kapcsolatban kétségei vannak.

"Azt mondom, hogy kilencvenkilenc százalék esélye van annak, hogy június 13-án újra indulhat a Serie A. Viszont ahhoz a kérdéshez, sikerül-e befejezni az idényt, a válaszra most varázsgömbre lenne szükség" - nyilatkozta Malago. A Serie A-ban érdekelt klubok szerdán szavaztak arról, hogy ha a kormány jóváhagyja, akkor június 13-án folytatódna a bajnokság, amely március 9-e óta szünetel a világjárvány miatt. A kormány döntésében nagy szerepe lehet annak, hogy miképpen áll majd hozzá ahhoz a feltételezhető problémához, ha egy játékosnál pozitív eredményt hoz a koronavírus-teszt. Az egészségügyi minisztérium jelenlegi álláspontja továbbra is az, hogy ilyen esetben a teljes csapatnak két hétre házi karanténba kellene vonulnia - természetesen így újra lennének halasztott összecsapások, ami már nem férne bele a menetrendbe -, míg a klubok szerint elegendő lenne a fertőzött futballistát izolálni.

A Serie A-ban érdekelt egyesületek nem mindegyike támogatja az újrakezdést: Gianpaolo Pozzo, az Udinese tulajdonosa például kijelentette, egyáltalán gondolkodni is felesleges addig a folytatáson, ameddig az ország nincs túl a járványon. A Serie A-ból még 12 forduló van hátra, a tabellát a címvédő Juventus egypontos előnnyel vezeti a Lazio előtt.