A Bayern München kiütötte a Frankfurtot

Bayern
Bayern Munich's Canadian midfielder Alphonso Davies (4thR) celebrates scoring his team's fourth goal with teammates during the German first division Bundesliga football match between FC Bayern Munich and Eintracht Frankfurt on May 23, 2020 in Munich, southern Germany. (Photo by ANDREAS GEBERT / POOL / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Bayern München a Frankfurtot fogadta. Hans-Dieter Flick alakulata magabiztosan gyűjtötte be a három pontot, így győzelemmel rajtolt a keddi, Dortmund elleni szuperrangadóra.

A bajorok nagyszerűen kezdték a mérkőzést, már az első negyedórában több óriási helyzetük is volt - Lewandowski a felső lécet találta el ziccerben, Perisic és Pavard helyzetét pedig a vendégek kapusa, Kevin Trapp hárította. A 17. percben viszont már ő is tehetetlen volt, Thomas Müller centerezését Goretzka lőtte védhetetlenül a frankfurti kapuba. A félidő hajrájában gólpassza után Müller is betalált, így magabiztos Bayern-vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Szünet után ott folytatódott a meccs, ahol abbamaradt, Robrt Lewandowski 45 másodperccel a félidő kezdése után fejelte be Coman mesteri beadását, és növelte háromgólosra a hazai előnyt. Ekkor úgy tűnt, már csak a müncheniek győzelmének különbsége maradt kérdéses, a Frankfurt azonban szinte a semmiből feltámadt: Hinteregger 3 percen belül két gólt is szerzett Rode szögleteiből, így újra nyílt lett a mérkőzés. Mielőtt azonban Adi Hutter együttese nagyon beleélhette volna magát az esetleges bravúrba, Gelson Fernandes hibázott óriásit hátul, gólpasszt adott Alphonso Daviesnek, így a Bayern újra megnyugodhatott. Pláne Hinteregger újabb találata után, aki a 74. percben olyan szerencsétlenül próbált menteni az ötösön belül, hogy komikus öngólt vétett.

A hajrában Kostic lövése után zárkózhatott volna újra az Eintracht, ám a szerb támadó próbálkozása a kapufán csattant. Más említésre méltó esemény már nem történt, a Bayern így magabiztos győzelemmel állította vissza négypontos előnyét a tabellán a második Dortmunddal szemben. Kedden a két sztárcsapat egymás ellen játszik a Signal Iduna Parkban.