Már a kanapén is kiment a térde a fiatalon visszavonult magyar focistának

Korcsmár Zsolt, Vasas, foci
Budapest, 2016. április 23. Az angyalföldi Korcsmár Zsolt (b2) gólt lő a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott Vasas - Puskás Akadémia mérkőzésen a budapesti Illovszky stadionban 2016. április 23-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A 26-szoros magyar válogatott védő a Nemzeti Sportnak mondta el, miért hagy fel a profi focival. A teljes interjút  asportnapilap oldalán lehet elolvasni.

„Amikor kimentem Dániába, minden szépnek tűnt, játszottam, bajnokok lettünk a Midtjyllanddal. Két éve operálták a külső porcomat, végigcsináltam a műtét utáni hónapokat, de ismét megsérültem, akkor a belső porcomat kellett operálni. Újrakezdtem a hosszadalmas, fájdalmas munkát, hogy futballozhassak, messze a legtöbb időt töltöttem a konditeremben, erősnek éreztem magam, aztán nemrégiben egy edzésen megint roppant a térdem, és akkor kifakadtam: ebből elég, ezt így nem akarom" – mondta Korcsmár, akit újra megműtöttek, az orvos szerint talán a pályára is visszatérhetne, de a játékos szerint már nem elég jó a térde ehhez a szinthez, mert már attól is kiment, ha csak leült a kanapéra.

Korcsmár Zsolt örül a Vasas színeiben szerzett góljának még 2016-ban Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Korcsmár Zsolt tagja volt az U18-as Eb-elődöntős csapatnak 2008-ban, a vb-bronzérmes U20-as gárdának 2009-ben, és 26-szor szerepelt a felnőttválogatottban, volt az Újpest, a Vasas játékosa.

„Ürességet érzek. A futball töltötte ki a mindennapokat, azért keltem fel reggel, hogy edzésre menjek, tanuljak, fejlődjek, minél jobb játékos legyek, természetes, hogy most jókora hiányérzet van bennem. Mégis ezt éreztem helyes döntésnek, bármennyire fáj is a szívem miatta. Meg kell találnom, ami ezt az ürességet kitölti, ami értelmet ad az aktív karrier utáni életemnek."