Vágólapra másolva!
Fran Soto, az FC Barcelona erőnléti edzője az AS sportnapilapnak megerősítette, hogy Luis Suárez, a csapat uruguayi csatár felépült sérüléséből.

A 33 éves uruguayi csatárt januárban műtötték meg, a térdével voltak problémák. Az operáció jól sikerült, ugyanakkor a szakemberek négyhónapos kihagyást jósoltak neki, ami akkor azt jelentette, hogy az idei szezonban már nem léphet pályára.

Suárez góljaira nagy szüksége lenne a bajnoki címért harcoló Barcának Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Suárez műtétje után a világbajnok Ousmane Dembélé súlyos sérülést szenvedett, ezért a Barcelona az átigazolási időszak lejárta után külön engedélyt kapott a ligától, hogy szerződtethessen valakit a francia támadó pótlására. A katalán klub kifizette Martin Braithwaite 18 millió eurós kivásárlási árát, így a dán válogatott csatár úgy távozott a Leganéstől, hogy a kiesés ellen küzdő kiscsapatnak semmilyen beleszólása nem volt az üzletbe.

Braithwaite eddig 118 percet játszott a Barca csapatában, és a jövőben sem számíthat túl sok játékpercre, ugyanis a koronavírus-járvány alatt jól sikerült Suárez rehabilitációja, így ha elkezdődnek a közös edzések, az uruguayi csatár újra csatlakozhat a csapathoz.

Suárez visszatérése nem sok jóval kecsegteti Braithwaite-et Forrás: AFP/Javier Soriano

Suárez az idei szezonban 23 meccsen lépett pályára, 14 gólt lőtt és 11 gólpasszt adott. Lionel Messi mögött a csapat második legeredményesebb játékosa.

A spanyol bajnokságot március 12-én függesztették fel, a 38-ból 27 fordulónak a mérkőzéseit rendezték meg eddig. A folytatás június elejére van tervezve.