Meghosszabbították a portugál válogatott focista eltiltását

fbl Horizontal
(FILES) In this file photo taken on February 1, 2020, French referee Mikael Lesage (C) gives a red card to Monaco's Portuguese midfielder Gelson Martins (L) during the French L1 football match between Nimes and Monaco, at the Stade des Costieres, in Nimes, southern France. - Gelson Martins has been banned of six months after shoving match referee Mikael Lesage during Monaco’s 3-1 defeat away at Nimes on February 1. (Photo by Pascal GUYOT / AFP)
Vágólapra másolva!
A Francia Labdarúgó Szövetség (FFF) a március 13. és június 30. közötti időszakot, vagyis a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet nem veszi figyelembe az eltiltásoknál, ezért a monacói Gelson Martins november végéig nem futballozhat.

A portugál válogatott szélsőt március elején hat hónapra tiltották el február 2-től kezdődően, mert a február 1-jén rendezett Nimes-AS Monaco bajnoki mérkőzésen kétszer is meglökte a játékvezetőt. Eltiltása augusztus elején járt volna le, az FFF határozata értelmében azonban november vége előtt nem futballozhat.

Gelson Martins november végéig nem futballozhat Forrás: AFP/Pascal Guyot

Az RMC Sport szerint a szövetség azzal indokolta döntését, hogy egyenlőtlen helyzetet teremtene, ha a játékosok a járvány miatti holtidőszakban is letölthetnék eltiltásukat, hiszen ezekben a hetekben egyetlen mérkőzést sem kell kihagyniuk.

A francia élvonal küzdelmeit 28 forduló után március közepén függesztették fel, majd április végén a szövetség bejelentette, hogy a bajnokságot befejezettnek nyilvánítja.