Vágólapra másolva!
Az egyetlen papíron még másodosztályú csapat, az MTK Budapest - amely az NB II befejezése miatt hivatalosan már feljutott - a tavalyi döntős Budapest Honvéd ellen gólnélküli döntetlent (0-0) játszott hazai pályán, így a jövő keddi visszavágóra maradt a döntés a Puskás Arénában. 

A kispestiek stadionjuk felújítása miatt eddig éppen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban játszottak. Éppen ezért, ennek a párharcnak a keddi visszavágóját majd a Puskás Arénában rendezik. Ami a párharc első felvonását illeti,

az MTK már a 3. percben megszerezhette volna a vezetést,

de Schön lövése hiába jutott át Tujvelen, és tartott gólba a labda, Prosser egy lépésre a gólvonal előtt beleért, ő viszont lesről indult, így megúszta a Honvéd.

A folytatásban is az MTK volt az aktívabb, de nem sokkal később Schön lövését védte Tujvel, majd a kipattanó után Lencs lőtt fölé. A 10. percben újra a hazai csapat veszélyeztetett, de Cseke nem sokkal kapu mellé lőtt. Öt perccel később a Honvéd is jelezte, hogy a pályán van, de George hiába húzta el a labdát a kifutó Varga mellett, annyira kisodródott, hogy már csak mellé tudott lőni. A Honvéd támadója a 19. percben fejjel is veszélyeztetett, de gól ebből sem lett.

Az ivószünet után a Honvéd kijött az MTK szorításából, de a kapura igazából továbbra sem volt veszélyes.

Egyedül George volt az, aki próbált ezen változtatni, de a közeli pörgetését is könnyedén védte Varga. A 35. percben újabb nagy helyzetet rontott el az MTK, Schön lövését blokkolták a tizenhatoson belül, a hosszún érkező Prosser pedig már nem érte el a labdát. A hátralévő időben már sok érdekesség nem történt az első játékrészben, így döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőbe.

Az MTK irányította a Honvéd elleni meccset Forrás: M4 Sport

A második félidő elején sem változott szinte semmit a játék képe, az MTK irányította a játékot, míg a Honvéd továbbra is a kontrákra épített. Az 53. percben Fülöp Noel próbálkozott meg távoli lövéssel, én nem is sokat tévedett. Pillanatokkal később George került nagy helyzetbe, de Varga kiválóan zárta a szöget, így a Honvéd sem tudta megszerezni a vezetést.

A 60. percben újra az MTK előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, de Lencse 14 méterről gyengén lőtt,

majd a másik oldalon Hidi a kapufát találta el távolról.

A folytatásban érezhető volt, hogy egyre jobban fáradnak a csapatok, így Michael Boris például hármas cserével próbált frissíteni az MTK-n. A 72. percben Prosser közeli lövését védte Tujvel, majd a támadó következő lövését Niba blokkolta. Nem sokkal később Bognár gyönyörű passzát követően Bíró lőhetett ugyancsak közleről, de megint Tujvel mutatott be bravúrt.

A mérkőzés utolsó tíz percében is dolgozott ki veszélyes helyzeteket az MTK, Niba kezezése miatt büntetőt is reklamáltak - Erdős játékvezető nem látott szabálytalanságot -, de gólt nem sikerült szereznie. Ahogy a Honvédnak sem,

pedig George 11 méterről, senkitől sem zavartatva lőhetett a 86. percben. A másik oldalon a 93. percben Pintér még eltalálta a kapufát,

így a visszavágóra maradt a döntés.

Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzés
MTK (NB II)-Budapest Honvéd 0-0
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapuk mögött. V.: Erdős J.

MTK: Varga B. - Fülöp N., Katona Máté, Varju, Pintér Á. - Mezei (Bognár I., 68.), Palincsár, Cseke - Lencse (Bíró, 68.), Schön (Gera D., 68.), Prosser.
Budapest Honvéd: Tujvel - Mezgrani, Lovric, Niba, Uzoma - Nagy G., Hidi – Gazdag (Ugrai, 76.), Lanzafame (Kesztyűs, 90.), Moutari (Kukoc, 76.) - George.