Vágólapra másolva!
Egyre közelebb jár az újrakezdéshez a futballvilág és ezen belül Magyarország. Ennek az egyik félreismerhetetlen jele – azon kívül, hogy május 23-án a Magyar Kupa-elődöntőkkel újraindul a szezon –, hogy hétfőn visszatér Budapestre Marco Rossi szövetségi kapitány.

Az 55 éves szakember március 21-én utazott haza otthonába, Pozzuoliba. Ennek már lassan ötven napja, és eközben – leszámítva egy-egy röpke sétát – ki sem tette a lábát a lakásából, ahol feleségével, Mariellával és lányával, Gaiával tartózkodik. A Magyar Nemzet értesülése szerint vasárnap azonban vége a kényszerszabadságnak, este autóba ül, Magyarországra utazik, ahol azonnal koronavírustesztnek vetik alá, jóllehet semmilyen panasza nincs. Nem is lehet, hiszen családtagjain kívül senkivel sem érintkezett az elmúlt hét hétben.

A vírusteszttel azonban még nincs végük a megpróbáltatásoknak: a kötelező protokoll szerint két hétig karanténban kell maradnia a kapitánynak, immár Budapesten, azaz nem tekintheti meg a helyszínen május 23-án a két Magyar Kupa-elődöntőt – MTK–Honvéd és Mezőkövesd–MOL-Fehérvár FC –, de a visszavágóra, 26-ra már kiszabadul a „házi őrizetből", és természetesen az NB I május 30-án esedékes 26. fordulójának is megnézheti több mérkőzését.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya hamarosan visszatér Fotó: Polyák Attila - Origo

Rossinak bőven lesz dolga a tévékészülék előtt, mivel május 16-án, jövő szombaton már pattog a labda a Bundesligában, és természetesen pályára lépnek a magyar játékosokat foglalkoztató csapatok is. A RB Leipzig – soraiban Gulácsi Péterrel és a sérüléséből felgyógyult Willi Orbánnal – a Sallai Rolandot foglalkoztató Freiburgot fogadja, Szalai Ádám csapata, a Mainz pedig Kölnbe látogat 17-én, vasárnap.

Orbánról kedvező információkat kapott a kapitány. Bár a kiváló középhátvéd lábadozása jócskán elhúzódott, fél évig tartott, sokkal tovább, mint amennyiről a kezdeti, optimista prognózisok szóltak – október 30-án a Wolfsburg ellen 6-1-re megnyert Német Kupa-mérkőzésen sérült meg a térde –, s közben operációra is szükség volt, de lassan már játékra kész állapotban van.