A Bayern München edzője szerint mindenki nulláról indul a Bundesligában

Training FC Bayern Munich in Corona times. Erste Liga jersey 19 professional footballer GAME season 2019 DFL database excitement 20 men Bundesliga pandemic spreading corona crisis 1st league 2020 league game SOCCER PLAYER club jersey club dress club socce
Hans Dieter Flick (Hansi, coach FC Bayern Munich) looks at his watch - his players follow him. FC Bayern Munich training in the coronavirus pandemic in small groups. Training on Saebener Strasse. Football 1. Bundesliga, season 2019/2020, on April 20, 2020 | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Hansi Flick, a Bayern München vezetőedzője szerint minden csapat nulláról indul majd, amikor a kényszerszünetet követően folytatódik a német labdarúgó-bajnokság.

"Ami eddig történt ebben a szezonban, már nem számít, nincs jelentősége. Mindenki a nulláról indul" - vélekedett a címvédő és listavezető müncheniek szakvezetője. Hozzátette, rendkívül különlegesek lesznek a zárt kapus mérkőzések, de el kell fogadni a körülményeket.

A Bayern München kilenc fordulóval a vége előtt négy ponttal vezet a Borussia Dortmund előtt. A március közepe óta szünetelő Bundesliga május 16-án folytatódik. Számos kollégájához hasonlóan Hansi Flick is több időt szánt volna a felkészülésre az újrakezdés előtt, hiszen a teljes létszámú csapatedzések csak ezen a héten indultak.

Hangsúlyozta, mindenkinek be kell tartania a hatóságok szigorú higiéniai és biztonsági szabályait, hiszen ezzel igazolhatják a folytatást engedélyező, szerdán megszületett politikai döntés helyességét.

A Bayern München edzője, Hansi Flick szerint mindenki nulláról indul a Bundesligában Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Frank Hoermann/Sven Simon

A Werder Bremen vezetőedzője, Florian Kohfeldt elmondta, csapata mostantól nem az edzőpályán, hanem a stadionban gyakorol, hiszen így "mindig ugyanabban a hangulatban edzhetünk, ami a mérkőzések napján fogad minket". Hasonlóan gondolkodik Hansi Flick, valamint Julian Nagelsmann, a harmadik helyezett RB Leipzig trénere is.

A Bayern csatára, Thomas Müller szerint a szurkolók hiánya nem befolyásolja a játékosok ambícióit a zárt kapus találkozókon.

"Az a csapat lesz előnyben, amely a leggyorsabban és a legjobban elfogadja az új körülményeket" - vélekedett.

Christian Seifert, a Német Labdarúgó Liga (DFL) ügyvezető igazgatója elismerte: tudják, hogy a játékosok és az edzők számára is megterhelő lesz két hónap szünet után kilenc fordulót lejátszani másfél hónapon belül. Hozzátette, a futballisták valóban hajlamosabbak lehetnek a sérülésekre, ezért minden klubnak azt tanácsolják, tervezzenek minél bővebb játékoskerettel.