Vágólapra másolva!
Vasárnap délután a labdarúgó OTP Bank Ligát vezető Ferencváros másodszor is megmérkőzött a harmadik Mezőkövesd csapatával felkészülési mérkőzésen. A délelőtti összecsapáson Kuttor Attila legénysége egygólos győzelmet aratott, a "visszavágón" 1-1-es döntetlen született.

Szergej Rebrov, a Ferencváros edzője a délelőtti találkozón tartalékos összeállításban küldte pályára csapatát, délután azonban már a

Dibusz – Lovrencsics, Botka, Blazic, Civic – Sigér, Haratin – Zubkov, Isael, Tokmac – Boli

gálakezdővel állt fel a Fradi az MVM Népligeti Sportközpontban. A találkozót a zöld-fehérek kezdték jobban, Dibusz Dénes kapus elképesztő extázisban irányította a mezőnyjátékosokat, a vezetést viszont a Mezőkövesd szerezte meg az első nagy helyzetéből, a 29. percben Budu Zivzivadze fejelt közelről gólt.

Dibusz Dénesnek nem tehetett a Fradi bekapott góljáról Forrás: MTI/Illyés Tibor

A folytatásban is a Ferencváros akarata érvényesült, a fordulás után pedig összejött az egyenlítés a Rebrov-csapatnak. Az 55. percben Isaelt buktatták a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt tizenegyest pedig Ihor Haratin a jobb alsó sarokba lőtte.

Tíz perccel később kis híján átvette a vezetést a Fradi. Isael indította a jobb oldalon elfutó Lovrencsicset, akinek középre lőtt labdájára Sigér Dávid érkezett. A lövését Szappanos bravúrral védte, majd a kipattantót Boli a hálóba pofozta, azonban a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt.

A hajrában mindkét csapat szabadrúgásból veszélyeztetett. Előbb a ferencvárosi Michal Skvarka 20 méteres lövése vágódott le a sorfalról, majd a mezőkövesdi Cseri Tamás lövése kerülte el a Fradi kapuját.

A hosszabbításban már egyik csapatnak sem volt helyzete, így maradt az 1-1-es döntetlen, ami azt jelenti, hogy a Ferencváros az idei szezonban még egyszer sem tudta legyőzni a Mezőkövesdet.

A két csapat legközelebb június 27-én, az OTP Bank Liga utolsó fordulójában találkozik egymással.