A FIFA vizsgálja a Sampdoria panaszát Bruno Fernandes átigazolási díja kapcsán

fbl Horizontal
Manchester United's Portuguese midfielder Bruno Fernandes celebrates scoring his team's first goal during the UEFA Europa League round of 32 second leg football match between Manchester United and Club Brugge at Old Trafford in Manchester, north west England, on February 27, 2020. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vizsgálja a Sampdoria panaszát, amelyet a Sporting CP-től januárban a Manchester Unitedbe szerződött Bruno Fernandes átigazolási díja kapcsán nyújtott be.

Az olasz együttes egy záradékra hivatkozva tartana igényt a 25 éves portugál középpályás - sajtóhírek szerint - mintegy 55 millió eurós átigazolási díjának egy részére. A portugál válogatott futballista januárban szerződött Manchesterbe a Sportingból, amelyhez egy genovai szezon után, 2017-ben igazolt, médiaértesülések szerint 8,5 millió euróért.

A FIFA az ebben a - három évvel ezelőtti - szerződésben meghatározott pénzügyi kötelezettségeket vizsgálja, amelyben - ugyancsak sajtóhírek alapján - a Fernandesért befolyó továbbértékesítési összeg tíz százalékára tart jogot a Sampdoria.

A helyzetet azonban bonyolítja, hogy Fernandes egyike volt a Sporting azon játékosainak, akik érvénytelenítették szerződésüket, amikor szurkolók támadtak rájuk a klub edzőközpontjában. Az érintettek közül többen távoztak, Fernandes viszont maradt a lisszaboni csapatnál, és egy módosított kontraktust írt alá. A FIFA azt bírálja majd el, hogy az eredeti szerződésében érvényes kitételek az azt követőben is érvényesek maradtak-e.