Cristiano Ronaldo 11 éve lőtte élete egyik legnagyobb gólját - videó

Horizontal
(FILES) This file picture taken on May 5, 2009 in north London shows Manchester United's Portuguese midfielder Cristiano Ronaldo taking a free-kick during their UEFA Champions League semifinal second leg football match against Arsenal at the Emirates Stadium. Manchester United have agreed to sell Cristiano Ronaldo to Real Madrid for a world record 80 million pounds (130 million dollars, 94 million euros), the club said Thursday June 11, 2009. "Manchester United have received a world-record, unconditional offer of 80 million pounds for Cristiano Ronaldo from Real Madrid," said a statement on its website, under the headline "Reds accept Ł80m Ronaldo bid." AFP PHOTO/ CARL DE SOUZA/FILES (Photo by CARL DE SOUZA / FILES / AFP)
Vágólapra másolva!
2009. május 5-én, napra pontosan 11 évvel ezelőtt a Manchester Unitedban futballozó Cristiano Ronaldo belőtte pályafutása egyik legnagyobb gólját az Arsenal elleni Bajnokok Ligája-elődöntőben.

A Bajnokok Ligája 2008/2009-es szezonjában a címvédő Manchester United az Arsenallal játszott a döntőbe jutásért. A manchesteri első felvonást a Vörös Ördögök nyerték John O'Shea góljával, így nyugodtan utazhattak az észak-londoni visszavágóra. Sir Alex Ferguson csapata már bő tíz perc alatt lerendezte a továbbjutást, ugyanis a 8. percben a dél-koreai Pak Csiszong megszerezte a vezetést, három perccel később pedig Cristiano Ronaldo élete egyik legnagyobb szabadrúgásgólját lőtte. Az Arsenal kapusának, Manuel Almuniának arra sem volt ideje, hogy felemelje a kezét, pedig Ronaldo bombája jócskán 30 méteren túlról jött.

Ezt követően az Arsenalnak már négy gólt kellett volna lőnie a továbbjutáshoz, azonban Ronaldo a 61. percben egy kontratámadás végén betalált, így a párharc lezárult. Arséne Wenger csapata Robin van Persie góljával szépített a 76. percben, így a Manchester United 4-1-es összesítéssel jutott be a római BL-döntőbe, ahol 2-0-ra kikapott a Pep Guardiola vezette FC Barcelonától.

Hogy ez volt Ronaldo pályafutásának egyik legnagyobb gólja, erősen szubjektív megállapítás, mivel az ötszörös aranylabdás portugál az FC Portó elleni BL-negyeddöntőben, 2009. április 16-án lőtt egy hasonlóan nagy gólt, amiért első játékosként megkapta a Puskás-díjat, így az Arsenal elleni bombájával csak önmagát ismételte.