Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Még hétfőn arról írtak, hogy a német bajnokság újraindításával kapcsolatosan elvégzett vizsgálatok után tíz pozitív koronavírustesztet kaptak a hatóságok a Bundesliga első két osztályából. Ebből ma már hatról lehet tudni, pontosan honnan érkezett.

Két pozitív teszt a Borussia Mönchengladbach csapatától van a német Rheinische Post szerint. Az újság információi alapján egy játékos és egy stábtag produkált pozitív mintát.

Természetesen mindketten karanténba kerültek, a csapat pedig folytatja az edzéseket.

Egyelőre nem tudni, mikor indulhat újra a Bundesliga Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Marius Becker

Összesen 36 csapatnál végezték el a teszteket az első két osztályban, ahol az 1724 tesztből tíz lett pozitív. Kölnben két játékos és egy stábtag mintája bizonyult pozitívnak, a másodosztályú Dynamo Dresdennél is van egy pozitív eset.

A német kancellár, Angela Merkel egyébként szerdán videokonferencián egyeztet a tartományi vezetőkkel, többek között a Bundesliga újraindításával kapcsolatban is. A dpa német hírügynökség által megismert határozattervezetben az áll, hogy az újraindulás feltétele kéthetes karanténidőszak, amely edzőtábor formájában is megtörténhet.

A szezon nézők nélküli folytatásának tervezett dátuma május 15. vagy május 21. - a tervezetben pontos időpont nem szerepel.

Mindent egy helyen az Eb-ről