Megvan a kormány engedélye, folytatódhat a Bundesliga

Charles Aranguiz, Philippe Coutinho
Philippe COUTINHO (FC Bayern Munich), action, duels versus Charles ARANGUIZ (Bayer Leverkusen). Soccer 1. Bundesliga, 13.matchday, matchday13, Bayern Munich M) - Bayer 04 Leverkusen (LEV) 1-2, on 30/11/2019 in Muenchen ALLIANZARENA, DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPH AS IMAGE SEQUENCES AND / OR QUASI VIDEO. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Zöld jelzést ad a labdarúgó Bundesliga első és másodosztályú küzdelmeinek folytatásához a német állam. A bajnokságok március közepén szakadtak félbe a koronavírus-járvány miatt.

Angela Merkel kancellár és a tartományi miniszterelnökök szerdán tárgyaltak a kérdésről. A dpa német hírügynökség által megismert határozattervezetben az áll, hogy az újraindulás feltétele kéthetes karantén-időszak, amely edzőtábor formájában is megtörténhet.

Délután Merkel bejelentette, hogy május második felében újraindíthatják a Bundesliga első és másodosztályát, zárt kapuk mögött. A pontos dátumról a Német Labdarúgó Liga (DFL) dönt, várhatóan csütörtökön, amikor telekonferenciát tartanak a 36 klub vezetőivel. A dpa hírügynökség korábbi értesülései szerint május 15. vagy május 21. lehet az indulás időpontja.

A német profi csapatok április közepe óta tréningeznek kis csoportokban, szigorú óvintézkedések mellett. Az élvonalból még kilenc forduló van hátra.