Elindul az olasz futballbajnokság is

fbl Horizontal
Juventus' Brazilian forward Douglas Costa (L) vies with Inter Milan's Italian midfielder Nicolo Barella (C) and Inter Milan's English midfielder Ashley Young in an empty stadium due to the novel coronavirus outbreak during the Italian Serie A football match Juventus vs Inter Milan, at the Juventus stadium in Turin on March 8, 2020. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)
Vágólapra másolva!
Vincenzo Spadafora olasz sportminiszter engedélyezi, hogy folytatódjon az ország labdarúgó-bajnokság, a Serie A.

A tárcavezető csütörtökön bejelentette, hogy június 20-tól ismét rendezhetnek mérkőzéseket az élvonalban. A koronavírus-járvány miatt március 9. óta szünetel a Serie A, még 12 teljes forduló, és további négy mérkőzés van hátra.

Az illetékes bizottság csütörtökön jóváhagyta a mérkőzésekre vonatkozó orvosi protokollt.

Ez nagyon hasonló ahhoz, amely lehetővé tette a csapatok számára a hagyományos, testi kontaktussal járó edzések megtartását. Tartalmazza azt is, hogy amennyiben egy játékos, vagy stábtag pozitív tesztet produkál, akkor az egész csapatnak 14 napot elszigeteltségben kell töltenie az edzőközpontban, a fertőzött pedig karanténba kerül.

Vincenzo Spadafora támogatja a Serie A folytatását Forrás: NurPhoto via AFP/Mauro Ujetto/NurPhoto/Mauro Ujetto

A klubok továbbra is szeretnék, ha ez a szigorú óvintézkedés megváltozna, és a csapatok elkülönítésének időtartamát hét napra csökkentenék.
Csütörtökön az is hivatalossá vált, hogy az Olasz Kupa elődöntőjének visszavágóit június 13-án játsszák, a fináléra pedig 17-én kerül sor Rómában. A másodosztály küzdelmeit június 26-tól folytatják.

- mondta Spadafora.
"Olaszország újra talpra áll, a labdarúgásnak ugyanezt kell tennie" - tette hozzá.