A meccs elhalasztását kéri a spanyol Király-kupa két döntőse

Athletic Club v Real Sociedad  - La Liga FOOTBALL SPORT Spain La Liga Santander Athletic Club Real Sociedad Martin Odegaard
Martin Odegaard of Real Sociedad dejected during the Liga match between Athletic Club and Real Sociedad at San Mames Stadium on August 30, 2019 in Bilbao, Spain. (Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Közös közleményben fordultak a Spanyol Labdarúgó Szövetséghez a Real Sociedad és az Athletic Bilbao vezetői, akik azt szeretnék elérni, hogy szurkolóik is ott lehessenek a Király Kupa döntőjén.

A két klubelnök azt szeretné elérni, hogy a mérkőzést olyan időpontban rendezzék, amikor már a drukkerek is ott lehetnek a stadionban.

Ez lenne a spanyol kupa történetében az első alkalom, hogy a fináléban baszk házirangadót rendeznek.

A mérkőzés győztese jogosult elindulni az Európa-ligában. Amennyiben azonban nem tudják lejátszani a találkozót, vagy csak az európai szövetség által előírt augusztus 2-i határidő után, akkor a bajnokságban hetedik helyen végző csapatra száll az indulási jog.

A szövetség vezetői pénteken tanácskoznak arról, mikor és milyen formában rendezzék meg a kupadöntőt, amelyet eredetileg április 18-án Sevillában vívtak volna.