Vágólapra másolva!
31 évesen bejelentette visszavonulását Korcsmár Zsolt. A dán FC Midtjylland 26-szoros magyar válogatott focistája elmondta, azért döntött a befejezés mellett, mert az elmúlt másfél évben folyamatosan sérülésekkel bajlódott, és nem akarta kockáztatni, hogy élete hátralevő részében fájdalmakkal kelljen élnie.

Korcsmár Zsolt az Újpest FC játékosaként mutatkozott be az NB I-ben. 2009-ben alapembere volt az U20-as magyar válogatottnak, amely bronzérmet nyert az egyiptomi világbajnokságon. Légiósként megfordult a norvég Brann Bergen csapatában, a német másodosztályban szereplő Greuther Fürth-ben, majd egy angyalföldi kitérő után 2017-ben Dániába, a Midtjylland csapatához igazolt. A dán sztárcsapatban szűk három év alatt csak 38 meccset tudott játszani, mert rengeteg sérülés gyötörte.

„Úgy érzem, elérkeztem ahhoz a ponthoz, amikor meg kell húzni egy határt. Az elmúlt másfél évben folyamatosan sérüléssel bajlódom.

Másrészt a Midtjyllandnál lejárt a szerződésem, ilyen állapotban pedig nem tudnám nyugodt szívvel azt mondani egy másik klubnak, hogy itt vagyok, számíthattok rám" – mondta a ChampSportnak adott interjúban Korcsmár Zsolt, aki nem akarta feladni, de amint nagyobb terhelést kapott, mindig kijött valami új probléma.

Korcsmár Zsolt 2011. augusztus 10-én, egy Izland elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozott be a magyar válogatottban Egervári Sándor kapitánykodása alatt.

Dzsudzsák Balázs és Korcsmár Zsolt a magyar válogatottban Forrás: AFP/Eric Feferberg

Szúk egy hónappal később, az első tétmérkőzésén leradírozta a pályáról Zlatan Ibrahimovicot a svédek ellen 2-1-re megnyert Eb-selejtezőn. A találkozó után sokan úgy gondolták, az akkor 22 éves hátvéd előtt nagy karrier áll, és hosszú évekre bebetonozhatja magát a nemzeti csapatba.

„A sérüléseim a válogatottságra is kihatottak. Dárdai Pálnál például csak az első meccsén játszottam, Románia ellen, pedig utána is kaptam meghívót, ám nem tudtam rendelkezésre állni.

– mondta Korcsmár Zsolt, aki azt is elárulta, hogy a visszavonulása nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem fog már futballozni. Alacsonyabb osztályban még el tudja képzelni magát, de úgy érzi, a profi pályafutásának itt a vége.

A 31 éves focista a családjával visszaköltözött Bergenbe, a futballtól biztosan nem akar teljesen eltávolodni.

„Jól érzem magam Norvégiában, egyelőre itt tervezzük az életünket, de mivel magyar vagyok, mindig is Magyarország lesz az otthonom, ezért onnan sem szeretnék teljesen elszakadni. Magyarországon fogok jelentkezni az edzőképzésre, szeretnék kezdetben gyerekekkel dolgozni, tapasztalatot szerezni."

A teljes interjú a linkre kattintva olvasható.