Vágólapra másolva!
Vadócz Krisztián a Budapest Honvéd FC honlapjának adott interjút. A korábbi magyar válogatott focista januárban igazolt Uruguayba a Penarol csapatához, azonban a koronavírus-járvány miatt még csak öt mérkőzésen lépett pályára. A 34 éves focista beszélt a dél-amerikai futball-lázról, az egyéni edzésekről, és a csapat vezetőedzőjéhez, a kétszeres aranycipős Diego Forlánhoz fűződő barátságáról is.

Vadócz Krisztián idén januárban szerződött a Penarol csapatához, miután korábbi csapattársát, a kétszeres aranycipős Diego Forlánt nevezték ki vezetőedzőnek. A korábbi magyar válogatott játékos azonban nincs kivételezett helyzetben, csak mert együtt játszott Forlánnal.

Szokták mondani, hogy Kelet-Európából érkeztem, én azonban mindig hangsúlyozom, hogy Közép-Európa, és ahogyan korábban is említettem, nemcsak magamat, Magyarországot is képviselem, amolyan utazó nagykövetként" – mondta a honvedfc.hu-nak Vadócz, aki az indiai Mumbai City és a hongkongi Kitchee játékosaként is Forlán csapattársa volt.

Vadócz Krisztián remekül érzi magát úúj csapatában Forrás: Club Atlético Penarol/Facebook

A Penarol legutóbb március 11-én, a Libertadores-kupában lépett pályára, ahol 1-0-ra legyőzte a bolíviai Wilstermann csapatát. Ezt követően az uruguayi bajnokságot és a dél-amerikai sorozatot is felfüggesztették, a játékosok azóta otthon, egyéni edzésterv mellett készülnek.

„Bár viszonylag kietlen területen járok futni, de amikor elmegyek otthonról, rendszeresen felismernek, közös fotót kérnek.

Még nem is voltam a Penarol játékosa, amikor már a repülőtéren vártak, fotózkodtak velem. A klub sajtóosztálya mondta például az egyik alkalommal, hogy a legutóbbi videó nem volt annyira népszerű, csak ötvenezer emberhez ért el. Ami a körülményeket illeti, van olyan pálya, ami kifejezetten göröngyös, ahol az ötméteres, lapos passz is a társ torkához pattanhat, ebben van tapasztalatom, a régi Bozsik Stadionban sem volt mindig tökéletes a talaj, ezt a feladatot is meg kell oldani" – mondta a 42-szeres válogatott Vadócz Krisztián.

A teljes beszélgetés a linkre kattintva olvasható.