Az UEFA május 25-ig vár az európai focibajnokságok terveire

Horizontal
Aerial view taken of the Mestalla stadium in Valencia during the UEFA Champions League Group H football match between Valencia and Atalanta played behind closed doors in light of the coronavirus outbreak. - Football matches in the top two divisions in Spain and France will be played behind closed doors for at least the next two weeks following the decision by Italy's government to suspend top-flight games until April 3 due to the coronavirus epidemic. (Photo by JOSE JORDAN / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) határidőt adott az európai focibajnokságok folytatását illetően. Az érintett szövetségeknek és bajnokságoknak május 25-ig van ideje, hogy a folytatással kapcsolatos konkrét terveiket megfogalmazzák.

Az UEFA iránymutatásai alapján a pályán kellene eredményt hirdetni a bajnokságokban, hogy az ott elértek alapján indulhassanak a csapatok majd a nemzetközi kupákban.

Az UEFA közleménye alapján az európai bajnokságoknak május 25-ig kell tervet készítenie az újraindítással kapcsolatban. Pontos dátumokkal és lebonyolítási formákkal.

Terveket kell készíteni a bajnokságok folytatásáról Forrás: AFP/Jose Jordan

Ahol már befejezték vagy törölték a bajnokságot, mint például a hollandoknál, a szövetségnek meg kell neveznie a klubokat, melyeket a nemzetközi kupákban indítana.

Az UEFA vezető testülete legközelebb május 27-én tart majd telefonkonferenciát, ekkor döntik el, meg lehet-e rendezni augusztusban a nemzetközi kupák hátralevő részét.

Az UEFA megkérte a jövőre halaszott Európa-bajnokság házigazdáit, köztük Budapestet is, hogy erősítse meg rendezési szándékát április 30-ig.