Hihetetlen, hogy hova ment a Schalke játékosa a karantén alatt

RB Leipzig - FC Schalke 04 Sports soccer Bundesliga Pair RBL Grass ball sport Red Bull Arena Peter Gulacsi (RB Leipzig)
28 September 2019, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, 6th matchday, RB Leipzig - FC Schalke 04 in the Red Bull Arena Leipzig. Schalke's player Amine Harit (l) scores against Leipzig's goalkeeper Peter Gulacsi on the penalty kick to 0:2. Photo: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or the match in the form of sequence images and/or video-like photo sequences.
Vágólapra másolva!
A német első osztályú labdarúgó-bajnokságban a globális koronavírus-járvány miatti leállás alatt a klubok is igyekeznek jó példával járni a társas távolságtartás és az otthon maradás hangsúlyozásával. Nincs ezzel másképp a Bundesligában jelenleg hatodik helyen álló Schalke 04 sem, amely együttesnél Amine Harit egy március 19-i közösségi felületen posztolt videóban az előbb említett dolgokra hívta fel a figyelmet.

A történet szépséghibája ott volt, hogy még aznap éjjel hajnali fél kettő körül a 22 éves futballista az Essenben található „Buddy Bar" nevű vendéglátó egységben múlatta az időt.

A helynek egyébként az érvényben lévő korlátozó intézkedések miatt már délután hatkor be kellett volna zárni, ennek ellenére, mikor a lakossági bejelentést követően megérkeztek a helyszínre a rendőrök, még jó egy tucat ember volt a bárban.

A Schalke sportigazgatója, Jochen Schneider komoly büntetésben részesítette a marokkói válogatott középpályást, akinek összesen 100 000 eurót kell fizetni a tette miatt a klubnak és jótékony célokra.