A Tottenham játékosai megszegték a karanténra vonatkozó előírásokat

RB Leipzig - Tottenham Hotspur Sports soccer CHAMPIONS LEAGUE Leipzig Tottenham Red Bull Arena single Action -
10 March 2020, Saxony, Leipzig: Football: Champions League, Round of 16, RB Leipzig - Tottenham Hotspur in the Red Bull Arena. Tottenhams Serge Aurier on the ball. Photo: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
A globális koronavírus-járvány miatt Angliában is élnek a társas távolságtartásra vonatkozó szabályok, így az sem megengedett jelenleg, hogy a nem egy háztartásban élők közösen sportoljanak úgy, hogy közel vannak egymáshoz. Ezt az előírást kedden a Premier League-ben szereplő Tottenham csapatának két tagja szegte meg.

Serge Aurier töltött fel a saját közösségi oldalára egy videót, amelyen közösen edz csapattársával, Moussa Sissokóval. A 27 éves hátvéd aztán gyorsan törölte is a feltöltött anyagot, amelyen közösen végeztek egymás mellett futógyakorlatokat, majd utána leültek egymás mellé.

A londoni klub szóvivője közölte, hogy mindkét játékossal beszélni fognak az eset kapcsán. A történteket követően a két futballista közös közleményt adott ki:

„Szeretnénk elnézést kérni azért, hogy nem jó példával szolgáltunk ebben az esetben. Mindenkinek tiszteletben kell tartani a kormány tanácsát, hogy minimalizáljuk azoknak az életeknek a számát, amelyeket a járvány olt ki."

A Tottenham kapcsán április elején már írtunk arról, hogy José Mourinho, az együttes menedzsere nyilvános helyen tartott edzést, amit le is fényképeztek.