A mexikói focibajnokságban öt éven át nem lesz feljutó és kieső

fbl Horizontal
A Mexico fan poses before the Russia 2018 World Cup round of 16 football match between Brazil and Mexico at the Samara Arena in Samara on July 2, 2018. (Photo by Benjamin CREMEL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS
Vágólapra másolva!
Mexikóban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság vezetői a másodosztályú liga képviselőivel egyetértésben úgy döntöttek, hogy öt évig nem lesznek kieső és feljutó csapatok a két osztály között.

Enrique Bonilla, az élvonalbeli Liga MX elnöke bejelentette:

a világjárvány tovább mélyítette néhány klub pénzügyileg amúgy is válságos helyzetét, többen már most csőd közeli állapotba kerültek.

A változtatást előbb a másodosztályú (Ascenso MX) egyesületek hagyták jóvá, majd megszavazták azt a Liga MX képviselői is. A megállapodás értelmében a másodosztályú együttesek ebben az időszakban évente 845 ezer dollárhoz (274 millió forinthoz) jutnak.

Mexikóban imádják a futballt az emberek Forrás: AFP/Benjamin Cremel

Mexikóban az 1951/52-es szezon óta először fordul majd elő, hogy nem lesz kieső és feljutó csapat.

A mexikói bajnokságban március közepén függesztették fel a küzdelmet a 18 csapatos élvonalban, valamint másodosztályban. Előbbi folytatásában még bíznak az érintettek, utóbbiban viszont már nem, tekintettel, hogy Bonilla azt is bejelentette: nem rendezik meg a hátralévő találkozókat, a legközelebbi idényben pedig 12 csapat indul.