A Manchester United különleges meglepetésben részesítette a fiataljait

Manchester uinted
Manchester United's English striker Marcus Rashford celebrates with teammates after scoring their third goal during the English Premier League football match between Manchester United and Newcastle United at Old Trafford in Manchester, north west England, on December 26, 2019. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A globális koronavírus-járvány miatti szigorú társas távolságtartási intézkedések nemcsak a felnőtt, hanem a korosztályos labdarúgás edzéseit és küzdelmeit is ugyanúgy érintik Angliában. A Manchester United ezekben az időkben sem feledkezik meg az utánpótlásban szereplő játékosairól.

A Guardian cikke szerint a karantén első napjaiban az akadémia e-mailt küldött mindenkinek, amelyben arról írtak, hogy a szülőknek van a legnagyobb ráhatásuk a gyermekükre, ezen felül a gyerekeket olvasásra és arra bátorították, hogy ilyenkor is tartsák be a szokásos lefekvési időt.

„A következő hetekben továbbra is azt szeretnénk, hogy a fiúk élvezzék a gyerekkorukat, tanuljanak, használják a képzelőerejüket és a kreativitásukat."

A szülőknek még azt is üzenték a levélben, hogy nem kell a srácokat arra kötelezni, hogy gyakoroljanak, hagyják őket, majd akkor tegyék, ha ehhez kedvet éreznek azért, mert szeretik a futballt.

Az első levél óta folyamatos a kapcsolattartás, az akadémia illetékesei küldtek gyakorlatokat, valamint minden péntek reggel tartanak a gyerekeknek egy kérdezz-felelek órát, amelyet általában 200 akadémista követ élőben. Ezek az alkalmak rendkívül különlegesek, mert egykori és jelenlegi Manchester United focistákkal beszélhetnek a gyerekek.

Részt vett már ilyen foglalkozáson Michael Carrick, Ole Gunnar Solskjær, Ryan Giggs és most pénteken Marcus Rashford volt a „vendég".