Kiengedték a kórházból a Liverpool koronavírusos lengedáját

fbl Horizontal
Former Liverpool and Scotland footballer and manager Kenny Dalglish watches the action during the UEFA Europa League semi-final second leg football match between Liverpool and Villarreal CF at Anfield in Liverpool, northwest England on May 5, 2016. (Photo by OLI SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
Kiengedték a kórházból Sir Kenny Dalglish-t, a Liverpool korábbi legendás futballistáját, akinek múlt héten pozitív lett a koronavírus-tesztje.

A 69 éves korábbi skót válogatott csatár múlt hét szerdán, április 8-án került kórházba, majd az elvégzett teszt igazolta, hogy megfertőződött az új koronavírussal. A BBC vasárnap délelőtt számolt be róla, hogy a legendás futballistát kiengedétk a kórházból, és a továbbiakban otthonában elkülönítve gyógyulhat.

"Biztos azt hiszik az emberek, hogy a nevem miatt én a legjobb ellátást kaptam, de biztosíthatok mindenkit, hogy az NHS-nél mindenki a legjobb kezekben van" – mondta Dalglish a The Sunday Post című lapnak, utalva a brit egészségügyi szolgálat, NHS munkájára.

Dalglish négyszeres skót bajnokként igazolt 1977-ben a Celtictől a Liverpoolhoz, amelyikkel játékosként hatszoros bajnok és háromszoros BEK-győztes lett, számos más siker melltt. Edzőként további három bajnoki címet nyert a Liverpoollal, valamint 1995-ben a Premier League-győzelemig vezette a Blackburn Roverst. 1983-ban második lett az Aranylabda-szavazáson Michel Platini mögött.