Vágólapra másolva!
A The Athletic szakportál közzétette az év csapatát a Bundesligában, amelyben helyet kapott az RB Leipzig magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter is. 

Az egyik legnevesebb német fociszakíró, Raphael Honigstein a cikkben kiemeli, hogy a magyar válogatott kapus 73 százalékát hárítja a kapura tartó lövéseknek, amely ugyanolyan mutató, mint a Bayern München kapuját védő, Manuel Neueré, illetve a Borussia Mönchengladbach játékosáé, Yann Sommeré, ám 3,6 góllal kevesebb gólt kapott, mint a statisztikák alapján várható volt.

Gulácsi Péter bekerült az év csapatába Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo Sportphoto/Marcel Engelbrec

Hozzátette a magyar kapussal kapcsolatban, hogy Gulácsi olyan, mint Petr Cech volt 2004 és 2008 között, mert kiválóan kezeli a váratlan szituációkat, nyugalmat sugároz, és kiváló technikai képzettséggel rendelkezik. Kiemelte az író, hogy nagy szerepe van abban, hogy a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában is kiválóan szerepelt eddig a Leipzig.

Az év Bundesliga-csapata: Gulácsi - Tapsoba, Upamecano, Hummels - Hakimi, Thiago, Havertz, Davies - Sancho, Lewandowski, Werner