Vágólapra másolva!
Urbányi István a járvány miatt nem tud hazajönni a Kansas City együttesétől a Budapest Honvédhoz: a korábbi kétszeres válogatott lett a kispesti sportigazgató. 

Urbányi egyelőre még csak távmunkában dolgozik, bár annyi már eldőlt, hogy bizonyos szintig valamennyi honvédos munkáját ő irányítja majd. Igaz, vallotta meg a Borsnak, nem ő fogja eldönteni, a következő meccsen ki legyen a balszélső, de még azt sem, mikor vágják le a füvet a Bozsik-stadionban.

„Kansasban eddig viszonylag kordában tudták tartani a vírust, ugyanakkor megrázott, hogy két futballedző kollégám is elkapta. Amerika-szerte igen elszomorító a vírustérkép, és bár nagyon jól éreztem magam, alig várom, hogy végre felférjek egy hazafelé tartó gépre.

Urbányi István egyelőre távmunkában dolgozik Forrás: MTI/Földi Imre

Urbányi arról is beszélt, hogy ki lehet a jövőben a kispestiek új edzője, esetleg marad-e a megbízott trénerként dolgozó Pisont István.

„Nem azon töprengünk, külföldi vagy hazai szakembert válasszunk-e, hanem a megfelelőt. A nekünk valót. Nem célunk versenyre kelni a Fradival, a Vidivel vagy éppen az újpestiekkel. Pláne nem a fizetések terén. Csak szeretnénk versenyképessé tenni a Honvédot. A meccseken nem a pénz rúgja a gólokat. Ráadásul a Honvéd mögött olyan akadémia működik, amely már bizonyított."

A teljes interjú itt érhető el.