Nagyon sok pénzt bukhat a Barca, ha zárt kapuk mögött folytatódik a bajnokság

FOOTBALL - SPANISH CHAMP - FC BARCELONA v LAS PALMAS 2018 CHAMPIONNAT CHAMPIONSHIP ESPAGNE FC BARCELONA FC BARCELONE FOOT FOOTBALL LIGA Soccer Spain SPANISH SPORT
Empty stadium during the Spanish championship Liga football match between FC Barcelona and Las Palmas on October 1, 2017 at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain - Photo Andres Garcia / Spain DPPI / DPPI
Vágólapra másolva!
A spanyol futballbajnoki címvédő FC Barcelona legalább 20 millió eurót veszít, ha nézők nélkül rendezik meg a szezonból még hátralevő hazai mérkőzéseit.

A Marca számításai szerint átlagosan 3,3 millió euró körül van egy-egy otthoni meccs jegybevétele, emellett további mínuszokat jelent a klub számára, hogy a koronavírus-járvány miatt zárva tart a Barca múzeuma, és szünetel az árusítás az ajándékboltokban is.

A Barcelona a La Liga küzdelmeinek félbeszakításáig 27 bajnokit játszott le a 38 fordulóból, s vezet a Real Madrid előtt. A katalánok elitalakulata amellett érdekelt a Bajnokok Ligájában is, így a Camp Nou Stadionban esedékes nemzetközi meccsek bevétele is hiányzik a költségvetésből.

A pénzügyi nehézségekből fakadó megszorítások akár radikális lépésekre is késztethetik a katalán futballklub vezetését, amely - az ESPN tévé híre szerint - a játékosok akár jelentős részét is kiárusíthatja. Védettséget csupán három labdarúgó élvez, a legfőbb "érinthetetlen" Lionel Messi mellett állítólag semmiképpen sem adnának túl a kapus Marc-Andre ter Stegenen és a középpályás Frenkie de Jongon.